Pomazánka
- krémový sýr 200 g
- uzená makrela (maso z uzené makrely zbavené kostí) 200 g
- citronová šťáva ( z 1/2 citronu)
- pažitka
- křen (čerstvý, strouhaný ) 4–5 lžiček
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Yorkshirský pudink
- vejce (menší ) 4 ks
- mléko 300 ml
- hladká mouka 200 g
- sůl (špetka )
- slunečnicový olej
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Uložit
Postup přípravy
- Sýr promíchejte se šťávou z půlky citronu, nastrouhaným křenem, nasekanou pažitkou, trochou soli a pepře. Chuť by měla být vyvážená tak, aby byl zhruba stejně znát citron a křen. Přidejte vykostěnou na kousky natrhanou makrelu a vše opatrně promíchejte – ryba by se neměla úplně rozmačkat. Dochuťte a nechte pomazánku chvílí odležet.
- Troubu vyhřejte asi na 200 °C. Do formy na muffiny s dvanácti důlky nalijte olej (v každém by mělo být zhruba 2–3 mm oleje) a dejte ji rozehřát zhruba na 15 minut do trouby – z oleje by se mělo mírně kouřit.
- Mezitím si připravte těsto: ve větší míse rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko a nakonec přidejte prosátou mouku. Ještě jednou vše promíchejte, v těstě nesmí být žádné hrudky, mělo by být zhruba středně husté, podobné jako na palačinky. Těsto opatrně, ale velmi rychle rozdělte do všech důlků a formu vraťte do trouby. Pečte 20–25 minut, dokud nebudou pudinky hezky křupavé a dohněda zbarvené. Vydržte to a při pečení do trouby koukejte jen skrz dvířka, ať těsto nespadne.