zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pomazánka z uzené makrely s křenem a yorkshirským pudinkem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Uzená makrela s křenem a yorkshirským pudinkem

Pomazánka z uzené makrely s křenem a yorkshirským pudinkem

Hodnoceno: 0x
Anglické nadýchané bábovičky nemají s naším pudinkem nic společného, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jsou totiž skvělé jako podklad pro výtečné pomazánky. Třeba výraznou rybí dochucenou štiplavým křenem.
do 1 hodiny
5 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Uložit

reklama

Postup

  1. Sýr promíchejte se šťávou z půlky citronu, nastrouhaným křenem, nasekanou pažitkou, trochou soli a pepře. Chuť by měla být vyvážená tak, aby byl zhruba stejně znát citron a křen. Přidejte vykostěnou na kousky natrhanou makrelu a vše opatrně promíchejte – ryba by se neměla úplně rozmačkat. Dochuťte a nechte pomazánku chvílí odležet.
  2. Troubu vyhřejte asi na 200 °C. Do formy na muffiny s dvanácti důlky nalijte olej (v každém by mělo být zhruba 2–3 mm oleje) a dejte ji rozehřát zhruba na 15 minut do trouby – z oleje by se mělo mírně kouřit.
  3. Mezitím si připravte těsto: ve větší míse rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko a nakonec přidejte prosátou mouku. Ještě jednou vše promíchejte, v těstě nesmí být žádné hrudky, mělo by být zhruba středně husté, podobné jako na palačinky. Těsto opatrně, ale velmi rychle rozdělte do všech důlků a formu vraťte do trouby. Pečte 20–25 minut, dokud nebudou pudinky hezky křupavé a dohněda zbarvené. Vydržte to a při pečení do trouby koukejte jen skrz dvířka, ať těsto nespadne.

Nové pomazánky do sbírky

Hledáte tip na rychlou večeři? Vyzkoušejte 4 nové nevšední pomazánky

reklama

Sledujte celou epizodu