Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky

4–6 porce
do 30 minut
Paté z uzené makrely a Yorkshirské pudinky
Paté z uzené makrely a Yorkshirské pudinky Autor: Thinkfood.cz
Pikantní rybí paté skvěle uspokojí malý hlad a spolu s dobře vychlazeným pivem se hodí ve chvílích únavy po probdělé noci… Pokud si k ní připravíte domácí pečivo nebo jako já britské yorkshirské pudinky, i na tak jednoduchém pokrmu si pochutnáte.
Reklama

„Yorkshire pudding“ je pečivo, které vzniklo v Yorkshirském hrabství v Anglii a dosáhlo velké popularity. Je vyrobeno z těsta a nemá naprosto nic společného s pudinkem, jak ho známe. Označení "pudding" znamená v Británii něco jako nákyp či dezert. Může být sladký i slaný. Yorkshirské pudinky jsou slané. Vyrábějí se z mléka, vajec a mouky a podávají se jako příloha k masům či omáčkám.

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. V míse prošlehejte mléko s vejci a pak za stálého šlehání metlou přisypávejte mouku a přidejte sůl. Těsto pak přelijte do džbánku nebo nádoby s hrdlem, aby se vám snadněji vlévalo na plech.
  2. Postavte na rozpálenou plotnu plech na malé muffiny. Do každého otvoru kápněte olivový olej tak, aby jím bylo pokryté dno. Zahřívejte, dokud se z oleje nezačne kouřit, a pak rychle do každého důlku nalijte těsto, asi centimetr pod okraj. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut na 200 stupňů. Upečené pudinky budou zlatavé, nadýchané a krásně křupavé. Vyndejte je z formy lžící nebo formu obraťte muffiny směrem k pracovní desce a párkrát s ní hranou bouchněte. Vdolky z hnízda vypadají. Pokud se vám do pudinků nebude chtít, opečte na pánvi na plátky nakrájenou bagetu, určitě postačí.
  3. Na toto množství pomazánky budete potřebovat dvě celé uzené makrely, po obrání kostí dají dohromady asi 300 g masa. Obrané rybí maso dejte do mixéru, přidejte očištěnou jarní cibulku, řapík celeru, odlomenou půlku chilli papričky, hrst petržele, krémový sýr, špetku pepře, šťávu z poloviny citronu a zhruba dvě lžíce olivového oleje. Pulsováním vše promixujte. Paté ochutnejte, pokud je třeba, dosolte a přendejte do misky. Na závěr ji ještě pokapejte olivovým olejem a posypte celými petrželovými lístky.
Reklama

Paté z uzené makrely a Yorkshirské pudinky Foto: Thinkfood.cz

Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky. Foto: Thinkfood.cz

Paté z uzené makrely a Yorkshirské pudinky Foto: Thinkfood.cz

Paté z uzené makrely a yorkshirské pudinky. Foto: Thinkfood.cz

Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

 ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

 ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama