Suroviny
- rýže (arborio) 150 g
- uzená makrela 100 g
- šalotka 1 ks
- zeleninový vývar 450 ml
- máslo 70 g
- bílé víno 100 ml
- hrášek
- strouhaný parmazán
- citronová kůra
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypte rýži a nechte ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijte bílým vínem, nechte ho odpařit a po troškách přilévejte horký vývar. Rýži vařte tak dlouho, dokud není tzv. "na skus".
- Uhaste plamen a v rizotu nechte rozpustit kousek másla. Nakonec vmíchejte maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmazán, pepř a podle chuti dosolte. Na talíři rizoto posypejte nastrouhanou citronovou kůrou a můžete podávat.