návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát s uzenou makrelou, pomerančem a avokádem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Salát s uzenou makrelou, pomerančem a avokádem
Autor: profimedia.cz Salát s uzenou makrelou, pomerančem a avokádem
Tento salát může být v teplejších dnech i výborným hlavním chodem. Kromě zeleniny a vlastně i ovoce jsou v něm i brambory a rybí maso, takže téměř kompletní výživová škála. A co víc! Je také velmi dobrý :)

Postup

  1. Na zálivku vyšlehejte hořčici, pomerančovou šťávu a ocet, okořeňte solí a pepřem. Do směsi pomalu zašlehávejte olej, až bude zálivka hladká a všechny složky spojené.
  2. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je slijte a vraťte do hrnce nad oheň asi na jednu minutu, aby se odpařila všechna vlhkost. Pak brambory zamíchejte s pár lžičkami zálivky, díky tomu lépe nasáknou všechny chutě.
  3. Z pomerančů okrájejte malým ostrým nožíkem slupku a z vnitřku vykrájejte čistá filátka. Přitom zachytávejte do misky odkapávající šťávu, kterou použijte do zálivky.
  4. Avokádo oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Oberte maso z ryby a pečlivě odstraňte všechny kosti – maso natrhejte na kousky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  5. Na talíř dejte čerstvou rukolu, na ni nandejte ochucené brambory, poté přidejte pomeranče, avokádo, kousky ryby a vše zakapejte zbylou zálivkou. Salát dozdobte připravenou cibulí. Podávejte s čerstvým bílým pečivem nebo opečenými tousty.

Salát s uzenou makrelou, pomerančem a avokádem  Foto: Salát s uzenou makrelou, pomerančem a avokádem; foto: Profimedia.cz