Zálivka
- pomerančová šťáva 6 lžic
- francouzská hořčice 2 lžičky
- vinný ocet 2 lžičky
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na zálivku vyšlehejte hořčici, pomerančovou šťávu a ocet, okořeňte solí a pepřem. Do směsi pomalu zašlehávejte olej, až bude zálivka hladká a všechny složky spojené.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je slijte a vraťte do hrnce nad oheň asi na jednu minutu, aby se odpařila všechna vlhkost. Pak brambory zamíchejte s pár lžičkami zálivky, díky tomu lépe nasáknou všechny chutě.
- Z pomerančů okrájejte malým ostrým nožíkem slupku a z vnitřku vykrájejte čistá filátka. Přitom zachytávejte do misky odkapávající šťávu, kterou použijte do zálivky.
- Avokádo oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Oberte maso z ryby a pečlivě odstraňte všechny kosti – maso natrhejte na kousky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Na talíř dejte čerstvou rukolu, na ni nandejte ochucené brambory, poté přidejte pomeranče, avokádo, kousky ryby a vše zakapejte zbylou zálivkou. Salát dozdobte připravenou cibulí. Podávejte s čerstvým bílým pečivem nebo opečenými tousty.