Suroviny
- nové brambory (mladé) 800 g
- olivový olej 1/3 hrnku
- citronová šťáva 2 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
- mořská sůl 1 špetka
- černý pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- bazalka (jemně nasekaná) 3 lžíce
- máta (jemně nasekaná) 3 lžíce
- kopr (jemně nasekaný) 2 lžíce
- červená cibule (malá) 1 ks
- uzená makrela 2 ks
Postup přípravy
- Do středně velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Vložte do ní celé omyté brambory a opět uveďte k varu, pak na snížené teplotě nechte vařit doměkka.
- Do velké mísy dejte olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř. Přidejte bylinky a najemno nasekanou cibuli.
- Když budou brambory uvařené, slijte je, a až budou vystydlé tak, aby se daly vzít do ruky, rozpulte je. Ještě teplé brambory ponořte do mísy se směsí oleje a bylinek. Rukama je v nálevu dobře promněte, dokud nebudou dresinkem, bylinkami a cibulí dobře obaleny.
- Rozdělte bramborový salát na čtyři talíře a na ně položte lupínky vykostěného masa z makrely. Hned podávejte.