Suroviny
- fazole (druh adzuki; např. Bonduelle) 2 konzervy
- datle (medjool; 100 g bez pecky) 5 ks
- pekanové ořechy 100 g
- holandské kakao 20 g
- rostlinné mléko 4–6 lžic
- čekankový sirup 1 lžíce
- vanilková pasta 2 lžičky
- sůl 1 špetka
Na obalení:
- holandské kakao
- pekanové ořechy (najemno nasekané)
Postup přípravy:
- Fazole adzuki slijte do cedníku a nechte okapat.
- Fazolky přesypte do mixéru. Přidejte vypeckované datle, pekanové ořechy, kakao, asi 4 lžíce mléka, sirup, vanilkovou pastu a špetku soli.
- Směs rozmixujte najemno. Podle potřeby přidejte případně ještě trochu mléka. Během mixování stěrkou odlepujte směs od okrajů.
- Ze směsi vyválejte kuličky. Polovinu obalte v kakau, druhou polovinu v oříškách.
- Uchovávejte v lednici, uzavřené v krabičce. Vydrží vám asi týden.
Zdroj: Bonduelle
Máte rádi nepečené dezerty? Vyzkoušejte tento podzimní podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty
Nebo ochutnejte další nepečené lahůdky: