Nepečený pistáciovo-borůvkový cheesecake od Katky Šiškové z blogu Na vidličku

Moje hodnocení
1x

Nepečená forma dortu cheesecake je lehčí a osvěžující, proto se hodí právě do letního počasí. Kombinace borůvek a pistácií je fenomenální a bude ozdobou každé rodinné oslavy.

10 porcí
60 minut

Korpus

  • sušenky (kakaové) 150 g
  • pistáciová mouka (např. Alika) 50 g
  • máslo (rozpuštěné) 80 g

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte borůvkový rozvar. Borůvky povařte s cukrem a 130 ml vody, až změknou, max. 10 minut. Rozmačkejte je vařečkou a nechte zchladnout.
  2. Dno rozevírací kulaté formy vyložte pečicím papírem, boky lehce vymažte máslem. Sušenky rozmixujte najemno, smíchejte s pistáciovou moukou s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs prsty natlačte na dno formy. Dejte na půl hodiny ztuhnout do lednice.
  3. Mezitím připravte krémovou náplň. Plátky želatiny dejte na 10 minut nabobtnat do misky s mlékem, poté mléko opatrně ohřejte skoro k bodu varu, na sporáku nebo v mikrovlnce, a želatinu v něm rozpusťte.
  4. V míse lehce prošlehejte sýr, jogurt, cukr a smetanu na hladký krém. Do misky s želatinou vmíchejte 2 lžíce krému a pak celou směs přidejte do mísy s krémem. Náplň rozdělte na dvě poloviny, do jedné vmíchejte pistáciovou pastu, do druhé borůvkový rozvar (20 g nechte do krému na ozdobu). Náplň střídavě nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
  5. Nakonec cheesecake podle chuti dozdobte. Vyšlehejte sýr, smetanu, cukr a borůvkový rozvar na pevný krém a na cheesecake nastříkejte malé pusinky krému pomocí cukrářského sáčku s kulatou/řezanou zdobicí špičkou. Přidejte borůvky a nadrcené pistácie.

Vyzkoušejte také recept na originální New York cheesecake podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Alika


Přečtěte si také

Recepty