Náplň
- smetanový sýr 350 g
- řecký jogurt 200 g
- moučkový cukr 100 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- želatina 6 plátků
- mléko 100 ml
- pistáciový krém (např. KK) 3 lžíce
- borůvky (kanadské) 250 g
- cukr krystal 40 g
Na ozdobu
- smetanový sýr 100 g
- smetana ke šlehání 50 ml
- moučkový cukr 15 g
- borůvky
- pistácie (drcené)
Postup přípravy
- Nejdříve připravte borůvkový rozvar. Borůvky povařte s cukrem a 130 ml vody, až změknou, max. 10 minut. Rozmačkejte je vařečkou a nechte zchladnout.
- Dno rozevírací kulaté formy vyložte pečicím papírem, boky lehce vymažte máslem. Sušenky rozmixujte najemno, smíchejte s pistáciovou moukou s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs prsty natlačte na dno formy. Dejte na půl hodiny ztuhnout do lednice.
- Mezitím připravte krémovou náplň. Plátky želatiny dejte na 10 minut nabobtnat do misky s mlékem, poté mléko opatrně ohřejte skoro k bodu varu, na sporáku nebo v mikrovlnce, a želatinu v něm rozpusťte.
- V míse lehce prošlehejte sýr, jogurt, cukr a smetanu na hladký krém. Do misky s želatinou vmíchejte 2 lžíce krému a pak celou směs přidejte do mísy s krémem. Náplň rozdělte na dvě poloviny, do jedné vmíchejte pistáciovou pastu, do druhé borůvkový rozvar (20 g nechte do krému na ozdobu). Náplň střídavě nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
- Nakonec cheesecake podle chuti dozdobte. Vyšlehejte sýr, smetanu, cukr a borůvkový rozvar na pevný krém a na cheesecake nastříkejte malé pusinky krému pomocí cukrářského sáčku s kulatou/řezanou zdobicí špičkou. Přidejte borůvky a nadrcené pistácie.
Vyzkoušejte také recept na originální New York cheesecake podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE