Suroviny
- mléko 500 ml
- vejce 1 ks
- pohanková mouka (hladká,BIO PROBIO) 200 g
- třtinový cukr (přírodní,BIO PROBIO) 1 lžička
- slunečnicový olej (na smažení)
- jahodový džem (k podávání)
- mořská sůl (jemná ) 1 špetka
Postup přípravy
- Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte.
- Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.
- Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.
- Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.
PRIMA TIP: Výbornou náplň do palačinek připravíte z najemno nakrájených čerstvých jahod, které smíchejte se lžící jahodového džemu a 1/2 lžičky mleté skořice.
Recept na výborné pohankové palačinky 2 Zdroj: archiv Probio.cz