Najděte si recept
Na co máte chuť?

Recept na výborné pohankové palačinky
Pohanka má zajímavou, trochu oříškovou chuť. Pokud na přípravu palačinek použijete pohankovou mouku, palačinky budou mít tmavší barvu a trochu jinou chuť, která báječně ladí s jahodami.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- mléko 500 ml
- vejce 1 ks
- pohanková hladká mouka BIO PROBIO 200 g
- jemná mořská sůl 1 špetka
- přírodní třtinový cukr BIO PROBIO 1 lžička
- slunečnicový olej na smažení
- jahodový džem k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte.
- Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.
- Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.
- Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.
PRIMA TIP: Výbornou náplň do palačinek připravíte z najemno nakrájených čerstvých jahod, které smíchejte se lžící jahodového džemu a 1/2 lžičky mleté skořice.