Recept na výborné pohankové palačinky

Moje hodnocení
5x

Pohanka má zajímavou, trochu oříškovou chuť. Pokud na přípravu palačinek použijete pohankovou mouku, palačinky budou mít tmavší barvu a trochu jinou chuť, která báječně ladí s jahodami.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • mléko 500 ml
  • vejce 1 ks
  • pohanková hladká mouka BIO PROBIO 200 g
  • jemná mořská sůl 1 špetka
  • přírodní třtinový cukr BIO PROBIO 1 lžička
  • slunečnicový olej na smažení
  • jahodový džem k podávání

Postup přípravy

  1. Smíchejte mléko, vejce a přisypte pohankovou mouku. Přidejte sůl, cukr a těsto dobře prošlehejte.
  2. Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout. Pokud je stále řídké, přidejte ještě trochu pohankové mouky.
  3. Na pánvi lehce vymazané olejem smažte tenké palačinky.
  4. Hotové palačinky potřete džemem a podávejte.

PRIMA TIP: Výbornou náplň do palačinek připravíte z najemno nakrájených čerstvých jahod, které smíchejte se lžící jahodového džemu a 1/2 lžičky mleté skořice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty