Suroviny
- hladká pšeničná celozrnná mouka 250 g
- bio vejce 2 ks
- farmářské nebo bio mléko 500–500 ml
- špetka soli
- kůra z chemicky neošetřeného citronu
- čekankový sirup 15 g
- řepkový olej 40 g
- troška oleje na vymazání pánve
- džem/marmeláda bez cukru
- řecký jogurt s 0 % tuku
- rybíz či jiné ovoce
Postup přípravy
- Mouku, vejce, mléko, sůl, citronovou kůru, čekankový sirup a olej dejte do větší mísy nebo mixovací nádoby od robotu a buď metličkou vyšlehejte, nebo vše rozmixujte do hladkého tekutého těsta.
- Pánev lehce vymažte olejem a zahřejte.
- Když je rozpálená, pomocí naběračky tvořte palačinky a na vyšším středním plameni (já mám u indukce 9 stupňů a dělám je na 7) opékejte z obou stran.
- Podávejte s jogurtem, marmeládou/džemem bez cukru a ovocem. Můžete dosladit čekankovým sirupem.