Těsto
- Mléko 400 ml
- Vejce 2 ks
- špetka soli
- hladká mouka 70 g
- celozrnná špaldová mouka 70 g
- strouhaný kokos 30 g
- rostlinný olej na smažení
Náplň
- ricotta 200 g
- Řecký jogurt 100 g
- strouhaný kokos 2 lžíce
- cukr moučka 1 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- maliny 200 g + na ozdobu
Dokončení
- cukr moučka na posypání
- kokosové hoblinky 40 g
Další báječné jarní dezerty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Postup přípravy
- Mléko smíchejte s vejci, špetkou soli, prosátými moukami a kokosem. Vyšlehejte hladké těsto a nechte ho při pokojové teplotě zhruba 30 minut odpočívat.
- Pánev vymažte trochou oleje, dobře to jde polovinou brambory namočené v oleji. Rozehřejte ji a na střední teplotě opečte tenké palačinky.
- Ricottu smíchejte s jogurtem, kokosem, ochuťte oběma cukry a pár rozmačkanými malinami. Palačinky potřete náplní, posypte trochou malin a stočte. Rozdělte na talířky, pocukrujte, posypte kokosovými hoblinkami a ozdobte malinami.