Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Inspirujte se lidovými recepty proti nachlazení a chřipce z celého světa

Lidové recepty proti chřipce

Lidové recepty proti chřipce Zdroj: archiv autorky

  • Zavřít
Lidové recepty proti chřipce

Lidové recepty proti chřipce Zdroj: archiv autorky

S nachlazením se lidé potýkají ve všech koutech naší planety. Rýma, bolení v krku nebo teplota se nevyhýbá Mexičanům, Japoncům ani Ukrajincům a každý národ na ně má svoje tradiční recepty. Inspirujte se, jak se dá proti těmto neduhům netradičně bojovat.

Seznam.cz banner

Kurkumové mléko – Indie

Haldi ka doodh není jen mléko. Je to nálož na antioxidanty bohaté kurkumy, zázvoru a medu doplněná o špetku černého pepře. Kurkuma patří v ayurvedě ke klíčovým léčivkám, podporuje také trávení a pomáhá při bolesti zubů. Při přípravě doporučujeme použít mandlové mléko.

Recept:

  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka černého pepře a nastrouhaný zázvor

Smíchejte všechny ingredience v malém hrnci a za stálého míchání uveďte do mírného varu. Nechte poté pomalu vařit zhruba 10 minut. Poté sceďte a pijte teplé.

Golden milk neboli zlaté kurkumové mléko
Recepty

Golden milk neboli zlaté kurkumové mléko

20

Congee/Jook – Čína

Rýžová kaše, kterou si dávají Číňané rádi jako snídani. Jedná se o terapeutické a povzbuzující jídlo. Používá se při nachlazení a při problémech s trávením. Congee je velmi lehké a snadno stravitelné.

Recept:

  • ½ šálku dlouhozrnné rýže
  • 6 šálků domácího vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 1 lžička soli

Vařte v pomalém hrnci nebo normálním hrnci. Přiveďte k varu, za častého míchání vařte na mírném plameni 2 až 3 hodiny. Můžete podle chuti přidat avokádo, kokosový olej, zázvor, ryby, drůbež, zeleninu, mořské řasy, uvařené fazole. Záleží na vaší chuti.

Připravte čínskou rýžovou polévku congee podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Čínská rýžová polévka Congee podle Zdeňka Pohlreicha

Gogol Mogol – Ukrajina a Rusko

Pro některé se jedná o vánoční nápoj a pro jiné první obranu proti nachlazení a bolesti v krku.

Recept:

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 50 ml rumu nebo koňaku
  • dle chuti můžete přidat špetku vanilky nebo muškátového oříšku

Vyšlehejte žloutek se lžící medu až do pěny. V jiném hrnci pořádně ohřejte mléko, přidejte máslo, aby se rozpustilo a poté mléko nalijte na vyšlehaný žloutek, vmíchejte sodu a rum nebo koňak. Popíjejte po douškách před spaním a pak se vypoťte.

Italský penicilin – zeleninová polévka pastina s kuřecím masem vás postaví na nohy Polévky

Italský penicilin – zeleninová polévka pastina s kuřecím masem vás postaví na nohy

15
Slepičí polévka aneb židovský penicilin podle Hanky Zemanové Polévky

Slepičí polévka aneb židovský penicilin podle Hanky Zemanové

19
Vývar proti nachlazení Recepty

Vývar proti nachlazení

16

Tamagozake – Japonsko

Japonský drink podobný našemu vaječnému koňaku nebo ukrajinskému Gogol Mogolu.

Recept:

  • 200 ml saké
  • 2 lžíce medu
  • 1cm kousek nastrouhaného zázvoru
  • 1 vajíčko

Vyšlehejte vajíčko s medem. Zahřejte saké, přidejte k němu zázvor a rychle svařte. Poté horké saké za stálého šlehání pomalu vlévejte k vyšlehanému vajíčku. Popíjejte teplé po douškách.

Medovo-cibulový sirup proti kašli a nachlazení – připravte domácí lék, který opravdu funguje
Recepty

Medovo-cibulový sirup proti kašli a nachlazení – připravte domácí lék, který opravdu funguje

23

Umeboshi – Japonsko

Tyto super slano-kyselé švestičky jsou plné kyseliny citronové a jsou vyzdvihovány pro svoje antibakteriální působení, zejména proti Streptoccocus mutans a Helicobacter pylori. Můžete je namočit do zeleného čaje nebo přidat do kaše congee. Jsou skvělé jako prevence, ale také při prvních příznacích nachlazení. Jsou považovány za královnu alkalizující potravy.

A ideálně se hodí také při kocovině :)

Kimchi – Jižní Korea

Křupavé kvašené zelí s daikonem, mrkví a chilli papričkami je národním korejským pokrmem. Kimchi je plné železa, vitamínu A a B, přírodních probiotik a enzymů. Aktivuje imunitní systém a podporuje trávení.

Recept:

  • 1 kg pekingského zelí
  • 5 lžic korejské mořské soli
  • 2 lžíce prášku z chilli papriček
  • 4 stroužky česneku
  • lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sezam na posypání
  • možno přidat ještě tenké nudličky mrkve, bílé ředkve a jarní cibulku

Klíčové je nasolení zelí, aby bylo dostatečně měkké včetně tlustých řapíků, a následné odsolení v podobě opakovaného proplachování. Jestli už je propláchnuto dostatečně, poznáte po ochutnání. Moc slané? Tak znova. A znova. Jestliže nechcete v průběhu osmi hodin každou půlhodinku až hodinku promíchávat sůl a zelí a proces přece jen toužíte urychlit, rozmíchejte přibližně v litru vody 4–5 lžic soli a ponořte kilo nakrájeného zelí. Klidně ho něčím zatižte, ať neplave na hladině. Za 2 hodiny bude připraveno na průplach.

Když je zelí slané už jen tak akorát, smíchejte ho s pastou utřenou z chilli, rybí omáčky, česneku a zázvoru a pomocí gumových rukavic pořádně promíchejte a vmačkejte do každého kousku. Konzumovat můžete ihned nebo nechte salát 1–2 dny ve sklenici v pokojové teplotě, každý den promíchejte a následně dejte do lednice. Tam vydrží i měsíc.

Připravte kimchi podle návodného videoreceptu

Kadeřávek se šalotkami, zázvorem, kimči a těstovinovou rýží orzo Vegetariánské

Kadeřávek se šalotkami, zázvorem, kimči a těstovinovou rýží orzo

18
S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen Recepty

S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen

32
Těstoviny s kimchi a slaninou Recepty

Těstoviny s kimchi a slaninou

22
S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka Recepty

S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka

14
S Klárou v kuchyni: Smažená rýže s kimchi Recepty

S Klárou v kuchyni: Smažená rýže s kimchi

20
Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

Ohnivý Cider – USA

Velmi oblíbený lék na podporu imunity, trávení a také při prvních příznacích nachlazení a chřipky. Chutná kombinace jablečného octa, doplněná o med, byliny a koření pomáhá stimulovat imunitu, podporovat trávení a bojovat s viry a bakteriemi.

Recept:

  • 1 díl jablečného octa
  • 0,2 – 0,5 dílu medu

Další ingredience podle dostupnosti: česnek, cibule, zázvor, křen, chilli papričky, rozmarýn, tymián, kurkuma, citronová kůra z bio citronu a další.

Uložte takto připravený cider na měsíc na tmavé a chladné místo, než se v něm vylouhují všechny dobroty. Poté si dávejte ráno 1 lžíci za prohřátí a jako prevenci v zimních měsících nebo 3 lžíce každé ráno, když cítíte, že jste nachlazení.

Svařený cider Prima FRESH videorecepty

Svařený cider

23
Cider s granátovým jablkem Recepty

Cider s granátovým jablkem

15
Horký cider Recepty

Horký cider

16

Česnekovo-medový sirup – Mexiko

Staří Aztékové používali na horečky, záněty a infekci především recept z kaktusu nopal. Dnešní Mexičané nopal využívají především pro jeho schopnosti kontrolovat cukr v krvi a redukovat cholesterol, ale znají i jeho účinky jako přírodního antibiotika. Z bylin se využívá k léčivým účinkům arandano (brusinky), brusinkový čaj používají lidé nejen jako v České republice na záněty močových cest, ale pro jeho antivirové účinky také na nachlazení. Při jakémkoliv onemocnění se nejen v Mexiku, ale na celém světě doporučuje odpočívat a hlavní důraz věnovat také psychice. V Mexiku je za tímto účelem hojně používaná mučenka, kterou si lidé pěstují, ale roste i ve volné přírodě. Jako přírodní antibiotikum funguje i česnek a právě ten je základem i mexického nejčastějšího domácího receptu na nachlazení.

Recept:

  • 200 g medu
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva ze dvou limetek

Možno přidat i najemno nastrouhaný zázvor a pít až pětkrát denně.

Zázvorový sirup s pepřem Recepty

Zázvorový sirup s pepřem

17
Zázvorový likér Recepty

Zázvorový likér

27
Zázvorová limonáda s medem Recepty

Zázvorová limonáda s medem

22

Skořicovo-zázvorový med – Česká republika

Med je potravina, kterou máme nejspíš každý doma. Bohužel med prodávaný v obchodních řetězcích je většinou zpracovaný, přehřátý, filtrovaný a vyčištěný. Nejzdravější med s největšími zdravotními benefity je med surový. Můžete ho koupit přímo od včelaře nebo v obchodech se zdravou výživou. Pokud si koupíte med v bio kvalitě, máte také zaručeno, že med pochází z ekologicky nezatížených luk a lesů, včelař nepoužil preventivně antibiotika a nedokrmoval včely cukrem.

Recept:

  • 370 ml medu
  • 2 polévkové lžíce skořice
  • 1 polévková lžíce sušeného zázvoru v prášku nebo 3 cm jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (v bio kvalitě má silnější účinek)

Nalijte med do čisté, nejlépe nerezové nebo skleněné nádoby. Položte nádobu na hrnec, do kterého předem nalijete vodu do výšky 2 až 3 cm. Vodu v hrnci pomalu ohřívejte tak, aby voda nedosáhla bod varu. Med v misce ohřívejte společně se skořicí a zázvorem asi 15 minut. Pozor, aby se med nevařil, stačí taková teplota, abyste byli schopni do medu stále namočit prst. Po 15 minutách přelijte med s kořením do čisté uzavíratelné nádoby a nechte ho alespoň dva týdny odpočívat ve spíži. Čas od času ho můžete promíchat. Po dvou týdnech je med připravený ke konzumaci.

Zdroj: časopis Prima FRESH

Fakta a mýty o medu. Víte, proč jíst pravidelně lžičku medu?
Novinky

Fakta a mýty o medu. Víte, proč jíst pravidelně lžičku medu?

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek zázvor chřipka recept nachlazení med mléko hrnec trávení naturopatie hlávkové zelí proti chřipce a nachlazení lidové léčitelství

Návrhy pro vás

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech Sladké

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři Maso

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku Maso

Sladko-pikantní hovězí guláš s povidly – klasika v novém kabátku


Přečtěte si také

Sladké
Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Prostřeno!
Prostřeno: Smetanovo vaječná pomazánka na francouzské bagetě

Prostřeno: Smetanovo vaječná pomazánka na francouzské bagetě

Prostřeno!
Prostřeno: Poctivá česnečka s krutony a strouhaným sýrem podle Simony

Prostřeno: Poctivá česnečka s krutony a strouhaným sýrem podle Simony

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí na medu, šťouchané vařené brambory s osmaženou cibulkou dozlatova

Prostřeno: Kuřecí na medu, šťouchané vařené brambory s osmaženou cibulkou dozlatova

Prostřeno!
Prostřeno: Karamelovo-jablečný dezert ve skleničce zdobený malinou

Prostřeno: Karamelovo-jablečný dezert ve skleničce zdobený malinou

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Maso
Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Soutěžící
Simona Čermáková nemá ráda mlaskání a játra

Simona Čermáková nemá ráda mlaskání a játra

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Maso
Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři Maso

Pečené kuřecí stehno s houbovou omáčkou a máslovými nudlemi – chutě a vůně podzimu na talíři

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní Recepty

Bramborový koláč s jablky – snadný a chutný recept inspirovaný českou kuchyní

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů Polévky

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Předkrmy a chuťovky
Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku Předkrmy a chuťovky

Houbový sulc – retro lahůdka na studeno, která překvapí a potěší milovníky aspiku

Předkrmy a chuťovky
Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda Vegetariánské

Čočková sekaná s mrkví a hráškem – chutná vegetariánská verze tradičního českého oběda

Sladké
Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu Sladké

Tažený švestkový závin s mákem a mandlemi – tradiční sladkost s chutí podzimu

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři Sladké

Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

STAN a Piráti mají peníze od Číny, zaútočil Turek. Co si to dovolujete? vykřikla Kovářová Vyhnat Ukrajince by byla tragédie, míní Kovářová. Stačilo! varuje před válečnými veterány Dron nad vládními budovami ve Varšavě: Ochranka ho zneškodnila a zadržela dva Bělorusy

prima-zeny

Druhá řada Zrádců odstartovala. Diváky si získala Věra i vrchní komisařka Mia Zrádci se s bijcem nemazali: Kincl končí. Měl mě poslouchat, rýpla si jeho manželka Díky zradě získáváme zkušenosti, říká Jan Tyl. Vítězství ve Zrádcích přeje věrným

prima-zoom

Na jednu věc má člověk lepší čich než žralok Prehistorická želva vážila jako dva nosorožci, kořist lovila ostrým zobákem Česko poslalo proti ruským dronům vrtulníky ruské výroby. Mají výbavu pro noční boj

prima-fresh

Pěnové řezy se švestkami a skořicí – efektní podzimní moučník na plech Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Hovězí guláš na černém pivu s lesními houbami – chuť podzimu na talíři

prima-cool

Cillian Murphy o roli Voldemorta EMMY 2025: seznam všech oceněných Nový Zaklínač se ohání mečem v prvním velkém traileru. Ukázala se i hvězda Matrixu

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Těšte se! Po deštivých dnech přijde slunečný víkend s letními teplotami Užijte si dýně až do jara. Jak je správně sklidit a uskladnit? Jak pěstovat starček převislý, sukulent připomínající korálky na niti

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.