Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vývar proti nachlazení
Suroviny (6 porcí)
- kuřecí stehno (nebo 2–3 kuřecí skelety) 1 ks
- Česnek 1 palice
- Cibule 1 ks
- neloupaný omytý zázvor asi 10cm kousek
- bílé vino 500 ml
- Bobkový list
- celý pepř
- celé nové koření
- špetka chilli
- jarní cibulka na ozdobení polévky
- Sůl
Postup
- Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2 l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.
- Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.
- Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.
- Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.
Vývar proti nachlazení. Foto: Gurmet
Gurmet - Vaše škola vaření
V březnovém čísle časopisu Gurmet najdete lahůdkové toulky po Středočeském kraji a kuchyni staré Prahy. Naučíme vás také to nejlepší bramborové těsto a jaké dobroty si z něj můžete sami připravit. Další díl seriálu Gurmet kolem světa vás zavede do Velké Británie, takže nejprve vás čeká nedělní oběd v anglickém stylu, při kterém vám nabídneme skvělý rostbíf či mraženou vinnou pěnu s portským.
Spojnicí mezi kuchyní této ostrovní země a Českem je pečicí nádoba značky Remoska, a my jsme se proto rozhodli inspirovat vás několika recepty, které speciálně pro remosku a její britské uživatelky upravila česká rodačka lady Milena Grenfell-Baines, jejíž životní příběh najdete v březnovém čísle také. Exkluzivně vám též přinášíme recepty ikonického britského šéfkuchaře Jamieho Olivera.
Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.