Suroviny
- kuřecí stehno (nebo 2–3 kuřecí skelety) 1 ks
- česnek 1 palice
- cibule 1 ks
- zázvor (neloupaný, omytý) asi 10cm kousek
- bílé víno 500 ml
- bobkový list
- pepř celý
- nové koření (celé)
- chilli špetka
- sůl
Knedlíčky
- kuřecí maso (obrané, vařené)
- vejce 1 ks
- bylinky (libeček, kopřivy, tymián a čerstvá majoránka)
- česnek 3 stroužky
- dětská krupička
- strouhanka (na obalení)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2 l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.
- Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.
- Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.
- Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.