Suroviny
- hlíva ústřičná 500 g
- cibule 2 ks
- řepkový olej 3 lžíce
- majoránka (sušená ) 2 lžíce
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- chilli koření 1 špetka
- zeleninový vývar (viz tip) 1 litr
- hladká mouka 1–2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- majoránka (čerstvá ) 1 snítka
- sůl
Nechte se vést při přípravě návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Hlívu nakrájejte na větší kousky, cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, orestujte na něm cibuli, až mírně změkne, vsypte sušenou majoránku a hlívu, osolte a poduste 5–10 minut. Přisypte papriku a chilli, 2 minuty míchejte, zalijte vroucím vývarem a povařte doměkka.
- Hlíva nikdy zcela nezměkne, stačí, když je trochu měkká. Mouku rozmíchejte v 50 ml vody a vlijte do polévky. Zamíchejte, povařte 5 minut a dochuťte utřeným česnekem se solí. Ozdobte čerstvou majoránkou.
Vyzkoušejte i klasickou gulášovou polévku s hovězím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE