Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Výborná a zdravá: Dršťková polévka z hlívy

4 porce
do 1 hodiny
Dršťková polévka z hlívy
Dršťková polévka z hlívy Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové
Vegetariány a odpůrce drštěk odradí název, ale věřte, že tahle polévka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, superzdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla škoda si ji nedat.
Reklama

Článek

Sedlácká bramboračka Foto:

20 receptů pro milovníky houbových polévek

Jakmile odstartuje houbová sezona, je konverzační téma jasné! Rostou? A kde rostou? A co z nich vaříte? No přece brambračku s houbami :) Pokud patříte mezi milovníky hub,...

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Hlívu nakrájejte na větší kousky, cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, orestujte na něm cibuli, až mírně změkne, vsypte sušenou majoránku a hlívu, osolte a poduste 5–10 minut. Přisypte papriku a chilli, 2 minuty míchejte, zalijte vroucím vývarem a povařte doměkka.
  2. Hlíva nikdy zcela nezměkne, stačí, když je trochu měkká. Mouku rozmíchejte v 50 ml vody a vlijte do polévky. Zamíchejte, povařte 5 minut a dochuťte utřeným česnekem se solí. Ozdobte čerstvou majoránkou.
Reklama

PRIMA TIP: Na vývar povařte nejméně 1 hodinu 2 mrkve, 2 petržele, ½ celeru, kousek pórku, 1 cibuli, 1 rajče, špetku soli, 1 lžíci sušené petržele a 1 lžíci libečku v 1 l vody. Sceďte a použijte jako základ polévky.

Dršťková polévka z hlívy  Foto: Dršťková polévka z hlívy; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama