Suroviny
- vejce 1 ks
- olej 1 lžíce
- uzená slanina 2 plátky
- zázvor (čerstvý ) 1cm kousek
- shiitake (čerstvé shitake houby) 3 ks
- kimchi (i se šťávou) 2 vrchovaté lžíce
- vývar 500 ml
- sójová omáčka 1 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- chilli pasta (korejská chilli pasta gochujang) 1 lžička
- zelí pak choi 1 ks
- nudle (sušené ramen nudle) 1 balíček
- sezamová semínka 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody vložte opatrně vejce a vařte 6 a půl minuty, poté ho vyjměte a prudce zchlaďte v ledové vodě.
- V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu nakrájenou na kostičky, oloupaný zázvor nakrájený na tenké nudličky a houby shitake zbavené tuhých nožiček a nakrájené na plátky.
- Restujte 2 minuty a přidejte překrájené kimchi i se šťávou, restujte minutu a poté zalijte vývarem. Přiveďte k varu, dochuťte sójovou omáčkou sezamovým olejem a nakonec v naběračce s vývarem rozmíchejte lžičku fermenotvané chilli pasty gochujang a přidejte do polévky. Do polévky dejte salát pak choi nakrájený na tenké klínky. Vařte asi 2 minuty.
- Mezitím si vedle v rendlíku uvařte balíček ramen nudlí podle pokynů na obalu.
- Do větší misky dejte uvařené a slité nudle, přelijte polévkou a navrch dejte rozkrojené vejce. Můžete dozdobit sezamovými semínky, čerstvými klíčky nebo nakrájenou jarní cibulkou.
PRIMA TIP: Korejské fermentované zelí kimchi a chilli pastu gochujang koupíte ve specializovaných obchodech, např. K-food nebo Shin food.