S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen

Moje hodnocení
11x

Na kocovinu, na vyhnání bacila z těla nebo zkrátka když dostanete chuť na dobrou polévku, tenhle pikantní ramen s velkou porcí kimchi zvládnete připravit za malou chvíli.

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • vejce 1 ks
  • olej 1 lžíce
  • uzená slanina 2 plátky
  • čerstvý zázvor 1cm kousek
  • čerstvé shitake houby 3 ks
  • kimchi i se šťávou 2 vrchovaté lžíce
  • vývar 500 ml
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • sezamový olej 1 lžička
  • korejská chilli pasta gochujang 1 lžička
  • salát pak choi 1 ks
  • sušené ramen nudle 1 balíček
  • sezamová semínka 1/2 lžičky
  • jarní cibulka nebo klíčky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody vložte opatrně vejce a vařte 6 a půl minuty, poté ho vyjměte a prudce zchlaďte v ledové vodě.
  2. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu nakrájenou na kostičky, oloupaný zázvor nakrájený na tenké nudličky a houby shitake zbavené tuhých nožiček a nakrájené na plátky.
  3. Restujte 2 minuty a přidejte překrájené kimchi i se šťávou, restujte minutu a poté zalijte vývarem. Přiveďte k varu, dochuťte sójovou omáčkou sezamovým olejem a nakonec v naběračce s vývarem rozmíchejte lžičku fermenotvané chilli pasty gochujang a přidejte do polévky. Do polévky dejte salát pak choi nakrájený na tenké klínky. Vařte asi 2 minuty.
  4. Mezitím si vedle v rendlíku uvařte balíček ramen nudlí podle pokynů na obalu.
  5. Do větší misky dejte uvařené a slité nudle, přelijte polévkou a navrch dejte rozkrojené vejce. Můžete dozdobit sezamovými semínky, čerstvými klíčky nebo nakrájenou jarní cibulkou.

PRIMA TIP: Korejské fermentované zelí kimchi a chilli pastu gochujang koupíte ve specializovaných obchodech, např. K-food nebo Shin food.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty