S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen
Zdroj:
Klára Michalová
Na kocovinu, na vyhnání bacila z těla nebo zkrátka když dostanete chuť na dobrou polévku, tenhle pikantní ramen s velkou porcí kimchi zvládnete připravit za malou chvíli.
Postup přípravy
-
Do vroucí osolené vody vložte opatrně vejce a vařte 6 a půl minuty, poté ho vyjměte a prudce zchlaďte v ledové vodě.
-
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu nakrájenou na kostičky, oloupaný zázvor nakrájený na tenké nudličky a houby shitake zbavené tuhých nožiček a nakrájené na plátky.
-
Restujte 2 minuty a přidejte překrájené kimchi i se šťávou, restujte minutu a poté zalijte vývarem. Přiveďte k varu, dochuťte sójovou omáčkou sezamovým olejem a nakonec v naběračce s vývarem rozmíchejte lžičku fermenotvané chilli pasty gochujang a přidejte do polévky. Do polévky dejte salát pak choi nakrájený na tenké klínky. Vařte asi 2 minuty.
-
Mezitím si vedle v rendlíku uvařte balíček ramen nudlí podle pokynů na obalu.
-
Do větší misky dejte uvařené a slité nudle, přelijte polévkou a navrch dejte rozkrojené vejce. Můžete dozdobit sezamovými semínky, čerstvými klíčky nebo nakrájenou jarní cibulkou.
PRIMA TIP: Korejské fermentované zelí kimchi a chilli pastu gochujang koupíte ve specializovaných obchodech, např. K-food nebo Shin food.
S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen 2
Zdroj:
Klára Michalová