Suroviny
- sezamová semínka (pražená ) 1 lžíce
- zázvor (sušený ) 1 lžička
- chilli pasta (gochujang) 1 lžička
- cukr 1 špetka
- kimchi (najemno nasekané ) 1 hrnek
- šťáva z kimchi 1 lžíce
- voda 1/2 hrnku
- škrob 1 lžička
- hladká mouka 1/2 hrnku
- olej (na smažení)
Omáčka
- sójová omáčka 2 lžíce
- voda 1 lžíce
- mirin 1 lžíce
- rýžový ocet 1 lžička
- sezamový olej (z praženého sezamu) 1 lžička
Postup přípravy
Ve větší míse metlou dohladka prošlehejte sezamová semínka, sušený zázvor, chilli pastu gochujang, jarní cibulku, cukr, nasekané kimchi i se šťávou, škrob, mouku a vodu.
Na rozpálenou nepřilnavou pánev (24 cm) cákněte olej a vylijte celý obsah misky. Těsto urovnejte a smažte pozvolna z obou stran dozlatova. Poté vyndejte z pánve a nakrájejte na 8 dílů.
Mezitím ze všech ingrediencí umíchejte omáčku k namáčení.
Palačinku podávejte posypanou jarní cibulkou, případně sezamovými semínky s připravenou omáčkou.
S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka 2 Zdroj: Klára Michalová