Pětiminutový čínský okurkový salát
Zdroj: iStock
Pětiminutový čínský okurkový salát
Zdroj:
iStock
Okurka sama o sobě nemá příliš výraznou chuť, proto jí sluší spojení s výraznějším dochucením. Pokud doma vaříte asijskou kuchyni, může se vám hodit tento recept na tradiční čínský salát, který servírujte jako přílohu.
Postup přípravy
-
Opláchněte okurky a osušte je papírovou utěrkou. Na větším prkénku celé okurky jemně rozmlaťte sekáčkem nebo palicí na maso, aby lépe pojaly zálivku. Poté nakrájejte na větší kostičky a dejte do salátové mísy. Navrch posypte nasekaným, drceným česnekem, a pokud to máte rádi ostré, přidejte i najemno nasekanou chilli papričku zbavenou semínek.
-
Smíchejte ocet, sójovku, cukr, sůl a sezamový olej v menší mističce a dobře promíchejte.
-
Těsně před servírováním zálivku smíchejte s okurkami. Nedělejte to příliš dopředu, okurka pouští vodu a chuť zálivky by pak zbytečně ztratila na intenzitě.
-
Servírujte k jakémukoliv čínskému jídlu, výborné například ke smažené rýži nebo nudlím.
Pětiminutový čínský okurkový salát 2
Zdroj: iStock
Pětiminutový čínský okurkový salát 2
Zdroj:
iStock