reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pětiminutový čínský okurkový salát
Autor: iStock Pětiminutový čínský okurkový salát

Pětiminutový čínský okurkový salát

Hodnoceno: 1x
Okurka sama o sobě nemá příliš výraznou chuť, proto jí sluší spojení s výraznějším dochucením. Pokud doma vaříte asijskou kuchyni, může se vám hodit tento recept na tradiční čínský salát, který servírujte jako přílohu.
do 10 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Opláchněte okurky a osušte je papírovou utěrkou. Na větším prkénku celé okurky jemně rozmlaťte sekáčkem nebo palicí na maso, aby lépe pojaly zálivku. Poté nakrájejte na větší kostičky a dejte do salátové mísy. Navrch posypte nasekaným, drceným česnekem, a pokud to máte rádi ostré, přidejte i najemno nasekanou chilli papričku zbavenou semínek.
  2. Smíchejte ocet, sójovku, cukr, sůl a sezamový olej v menší mističce a dobře promíchejte. 
  3. Těsně před servírováním zálivku smíchejte s okurkami. Nedělejte to příliš dopředu, okurka pouští vodu a chuť zálivky by pak zbytečně ztratila na intenzitě.
  4. Servírujte k jakémukoliv čínskému jídlu, výborné například ke smažené rýži nebo nudlím. 
Pětiminutový čínský okurkový salát
Autor: iStock Pětiminutový čínský okurkový salát

reklama

Související témata: Malá jídla , Čínská kuchyně