Suroviny
- těstoviny (sušené nebo 160 g čerstvých těstovin) 200 g
- anglická slanina 6 plátků
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžíce
- víno (pár kapek vína nebo saké)
- máslo 60 g
- kimchi 2 lžíce
- strouhaný parmazán (najemno nastrouhaný ) 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Mezitím slaninu nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm slaninu a česnek, až česnek zezlátne a slanina začne být křupavá. Přilijte víno nebo saké a vmíchejte máslo a kimchi. Restujte na středním stupni, až se tekutina zčásti vypaří a omáčka získá krémovou konzistenci.
- Uvařené těstoviny sceďte, ponechte 1 hrnek vody a vsypte je do omáčky. Přilijte trochu slité vody, zvyšte teplotu a míchejte, až se těstoviny obalí omáčkou, případně můžete přilít ještě trochu slité vody. Posypte pepřem a strouhaným parmazánem a ihned podávejte.
PRIMA TIP: Podávejte v korejském stylu s vejcem smaženým na olivovém oleji a čerstvým kimchi.
Těstoviny s kimchi a slaninou Zdroj: Tajemství těstovin