návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Těstoviny s kimchi a slaninou

Hodnoceno: 5x
2 porce
do 30 minut
Těstoviny s kimchi a slaninou
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s kimchi a slaninou
Kimchi je korejská pochoutka z fermentované zeleniny, která vyniká chutí umami a výraznou pikantností. Jako všechny kysané zeleniny je nesmírně zdravá a podporuje zažívání. Hledáte-li silný chuťový zážitek a nechce se vám stát hodiny v kuchyni, tuhle kombinaci si zamilujete.
Připravte si doma kimchi

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

Postup

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. 
  2. Mezitím slaninu nakrájejte na nudličky, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm slaninu a česnek, až česnek zezlátne a slanina začne být křupavá. Přilijte víno nebo saké a vmíchejte máslo a kimchi. Restujte na středním stupni, až se tekutina zčásti vypaří a omáčka získá krémovou konzistenci. 
  3. Uvařené těstoviny sceďte, ponechte 1 hrnek vody a vsypte je do omáčky. Přilijte trochu slité vody, zvyšte teplotu a míchejte, až se těstoviny obalí omáčkou, případně můžete přilít ještě trochu slité vody. Posypte pepřem a strouhaným parmazánem a ihned podávejte. 

PRIMA TIP: Podávejte v korejském stylu s vejcem smaženým na olivovém oleji a čerstvým kimchi. 

Těstoviny s kimchi a slaninou
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny s kimchi a slaninou

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.