Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Moje hodnocení
0x

Vyzkoušejte tento lahodný koláč, který spojuje dokonale nadýchané těsto, jemnou mandlovou náplň a šťavnaté hrušky. A křupavou složku obstarají mandlové lupínky navrch. O recept se podělila Lucie Caïs Steblová z pekárny Bread Society, kde mají pečivo v malíku.

6 porcí
90 minut

Těsto

Náplň

Dokončení

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujte hladkou homogenní směs. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut odležet v chladu.

  2. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučeném vále. Přeneste do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a prsty upravte tak, aby těsto mělo rovnoměrnou tloušťku a okraje dosahovaly do výšky zhruba 2 cm. Těsto ve formě dejte vychladit na 30 minut do mrazáku nebo na 1 hodinu do lednice.

  3. Hrušky vyberte menší a měkčí. Oloupejte je, zbavte jádřince, nakrájejte na čtvrtky a pokapejte citronovou šťávou.

  4. Suroviny na náplň promíchejte pomocí mixéru na mírný stupeň.

  5. Těsto vyndejte z mrazáku či lednice a položte na něj kruh z pečicího papíru o průměru 26 cm. Rovnoměrně jej zasypte fazolemi, aby papír zatížily. Takto dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 8 minut. Poté odstraňte pečicí papír se zátěží a pečte dalších 6 minut.

  6. Po vytažení z trouby nechte korpus chvíli vychladnout, poté na koláč rozetřete náplň. Následně vyskládejte hrušky těsně vedle sebe a tenčím koncem směrem dovnitř. Jednu dejte také doprostřed. Do hrušek udělejte tenkým nožem zářezy, aby se lépe propekly. Koláč posypte plátky mandlí a dejte dopéct do trouby na 175 °C po dobu 45 minut.

Bread Society láká na dokonalé pečivo

Zakladatelkou francouzské pekárny Bread Society je Lucie Caïs Steblová. Pečení se věnovala již od dětství, cenné zkušenosti následně získala pod vedením českých pekařských a cukrářských odborníků, jako je Helena Fléglová, Vlad Ryasnyy či Juliana Fircherová alias Maškrtnica, a při studiích na prestižní pekařské škole École Internationale de Boulangerie ve Francii. Základ nabídky pekárny tvoří kvasový chléb, bagety a další francouzské, ale i skandinávské a české sladké a slané pečivo. Pekárna se nachází ve zrekonstruovaných prostorách továrny Meopta, v přízemí budovy PARVI Cibulka v pražských Košířích.

Vyzkoušejte také linecký koláč s hruškami a marcipánem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Linecký koláč s hruškami a marcipánem podle Karolíny Kamberské

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů