Inna Valoušková

Gyoza knedlíčky s masovou náplní a ponzu omáčkou

Moje hodnocení
2x

Zamilovali jste si asijskou kuchyni, konkrétně japonskou, a chtěli byste si doma připravit vlastní gyoza knedlíčky? Čtěte dál, máme pro vás návodný recept, díky kterému je zvládnete bez problému!

18 porcí
60 minut

Těsto:

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Těsto: Do prosáté mouky přidejte špetku soli a postupně zapracovávejte vroucí vodu. Poté vše zpracujte do nelepivého těsta. Těsto přikryjte a nechte odpočinout 30 minut.
  2. Po půl hodině těsto rozválejte na tenké plátky pomocí válečku či strojku na těstoviny a poté vykrajujte kolečka o průměru 8 cm.
  3. Náplň: Nasekejte nadrobno veškerou zeleninu a smíchejte s mletým masem. Směs lehce osolte a opepřete. Vyválené těsto na placičky plňte náplní z masa. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.
  4. Pánev rozehřejte na středním ohni a přidejte lžíci oleje. Opatrně naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a opékejte do zlato-hněda (pouze z jedné strany), aniž byste knedlíčky obraceli.
  5. Přilijte 125 ml vody a přiklopte. Knedlíčky vařte, dokud se nevyvaří veškerá voda. Hotové knedlíčky podávejte s omáčkou ponzu. Omáčku vytvořte tak, že v hmoždíři utřete stroužek česneku s kouskem nastrouhaného zázvoru a lžící opraženého bílého sezamu.
  6. Přidejte sójovou omáčku, cca 100 ml. Nakonec přidejte lžičku medu, kousek chilli a dochuťte šťávou a kůrou z limety. Pokud se vám omáčka zdá hustá, můžete ji naředit vodou.

Pusťte si videorecept Zdeňka Pohlreicha na asijské špízy

Kompletní recepty najdete ZDE: Kuřecí špízy yakitory

Nebo zkuste asijské závitky!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty