Těsto:
- hladká mouka 250 g
- vroucí voda 150 g
- sůl 1 špetka
Náplň:
- mleté maso (míchané) 500 g
- jarní cibulka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- kukuřičný škrob 1 lžička
- třtinový cukr 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžíce
- žampiony 2 ks
- chilli papričky 1 kousek
- sůl
- pepř
- petrželka 1 hrst
Postup přípravy:
- Těsto: Do prosáté mouky přidejte špetku soli a postupně zapracovávejte vroucí vodu. Poté vše zpracujte do nelepivého těsta. Těsto přikryjte a nechte odpočinout 30 minut.
- Po půl hodině těsto rozválejte na tenké plátky pomocí válečku či strojku na těstoviny a poté vykrajujte kolečka o průměru 8 cm.
- Náplň: Nasekejte nadrobno veškerou zeleninu a smíchejte s mletým masem. Směs lehce osolte a opepřete. Vyválené těsto na placičky plňte náplní z masa. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.
- Pánev rozehřejte na středním ohni a přidejte lžíci oleje. Opatrně naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a opékejte do zlato-hněda (pouze z jedné strany), aniž byste knedlíčky obraceli.
- Přilijte 125 ml vody a přiklopte. Knedlíčky vařte, dokud se nevyvaří veškerá voda. Hotové knedlíčky podávejte s omáčkou ponzu. Omáčku vytvořte tak, že v hmoždíři utřete stroužek česneku s kouskem nastrouhaného zázvoru a lžící opraženého bílého sezamu.
- Přidejte sójovou omáčku, cca 100 ml. Nakonec přidejte lžičku medu, kousek chilli a dochuťte šťávou a kůrou z limety. Pokud se vám omáčka zdá hustá, můžete ji naředit vodou.
Pusťte si videorecept Zdeňka Pohlreicha na asijské špízy
Kompletní recepty najdete ZDE: Kuřecí špízy yakitory
Nebo zkuste asijské závitky!