Závitky
- rýžové nudle (tenké,Bún) 100 g
- mrkev 3 ks
- salátová okurka 1 ks
- červené zelí 1/4 menší hlávky
- ledový salát 1/2 hlávky
- tofu (uzené) 180 g
- bambusové výhonky (naložené ) 150 g
- rýžový papír (kulaté ) 24 ks
- sezamová semínka 2 lžíce
Dip
- arašídové máslo 4 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- limetková šťáva z 1 limety
- voda 10 lžic
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- javorový sirup 1 lžíce
- česnek 2 menší stroužky
- sůl 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, nebo je namočte na 30 minut do vlažné vody. Pak je slijte a povařte 30 vteřin ve vroucí vodě. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat v cedníku.
- Mrkev a okurku oloupejte a nakrájejte na nudličky. Zelí, salát a tofu nakrájejte také na tenké nudličky. Bambusové výhonky sceďte.
- Do větší mísy vlijte vlažnou vodu. Vložte do ní vždy dva kusy rýžového papíru a nechte ho změknout. Můžete použít i jen jednu vrstvu rýžového papíru, ale hrozí jeho protržení.
- Změklý papír vylovte a rozložte na nepřilnavé podložce. Doprostřed dejte trochu od všech surovin, přeložte spodní okraj směrem dovnitř, pak levý i pravý a pevně zarolujte odspodu.
- Na dip promíchejte všechny suroviny s oloupaným prolisovaným česnekem.
- Hotové závitky rozkrojte šikmým řezem a podávejte s arašídovým dipem.
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem 2 Zdroj: Kuchařka na celý rok