Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem
Zdroj: Kuchařka na celý rok
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem
Zdroj:
Kuchařka na celý rok
Namočením do vody rýžový papír změkne tak, že do něj můžete zabalit cokoliv – oblíbenou zeleninu, rýžové nudle, případně restované houby, tofu nebo arašídy. Letní závitky se nesmaží, a tak je snadno připraví i děti. Balit si dobroty do průsvitného papíru je totiž obrovská zábava.
Postup přípravy
-
Nudle uvařte podle návodu na obalu, nebo je namočte na 30 minut do vlažné vody. Pak je slijte a povařte 30 vteřin ve vroucí vodě. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat v cedníku.
-
Mrkev a okurku oloupejte a nakrájejte na nudličky. Zelí, salát a tofu nakrájejte také na tenké nudličky. Bambusové výhonky sceďte.
-
Do větší mísy vlijte vlažnou vodu. Vložte do ní vždy dva kusy rýžového papíru a nechte ho změknout. Můžete použít i jen jednu vrstvu rýžového papíru, ale hrozí jeho protržení.
-
Změklý papír vylovte a rozložte na nepřilnavé podložce. Doprostřed dejte trochu od všech surovin, přeložte spodní okraj směrem dovnitř, pak levý i pravý a pevně zarolujte odspodu.
-
Na dip promíchejte všechny suroviny s oloupaným prolisovaným česnekem.
-
Hotové závitky rozkrojte šikmým řezem a podávejte s arašídovým dipem.
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem 2
Zdroj: Kuchařka na celý rok
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem 2
Zdroj:
Kuchařka na celý rok