zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem
Autor: Kuchařka na celý rok Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem

Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem

Hodnoceno: 4x
Namočením do vody rýžový papír změkne tak, že do něj můžete zabalit cokoliv – oblíbenou zeleninu, rýžové nudle, případně restované houby, tofu nebo arašídy. Letní závitky se nesmaží, a tak je snadno připraví i děti. Balit si dobroty do průsvitného papíru je totiž obrovská zábava.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Dip:

Postup

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu, nebo je namočte na 30 minut do vlažné vody. Pak je slijte a povařte 30 vteřin ve vroucí vodě. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat v cedníku.
  2. Mrkev a okurku oloupejte a nakrájejte na nudličky. Zelí, salát a tofu nakrájejte také na tenké nudličky. Bambusové výhonky sceďte. 
  3. Do větší mísy vlijte vlažnou vodu. Vložte do ní vždy dva kusy rýžového papíru a nechte ho změknout. Můžete použít i jen jednu vrstvu rýžového papíru, ale hrozí jeho protržení. 
  4. Změklý papír vylovte a rozložte na nepřilnavé podložce. Doprostřed dejte trochu od všech surovin, přeložte spodní okraj směrem dovnitř, pak levý i pravý a pevně zarolujte odspodu. 
  5. Na dip promíchejte všechny suroviny s oloupaným prolisovaným česnekem. 
  6. Hotové závitky rozkrojte šikmým řezem a podávejte s arašídovým dipem. 
Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem
Autor: Kuchařka na celý rok Veganské letní závitky s uzeným tofu a arašídovým dipem

reklama

Kuchařka na celý rok
Marie Donajová

Blogerka MaruškaVEG píše a fotí už pět let veganské recepty a rozhodla se 68 nejoblíbenějších poskládat do Kuchařky na celý rok. Rozdělila je podle surovin do čtyř ročních období a doplnila kapitolami o kvašení, klíčení a zavařování a obsáhlým pojednáním o rostlinné stravě i praktickými tipy z každodenního vaření veganských pokrmů v rodině s dítětem. Veganství ukazuje jako pestrobarevný jídelníček plný surovin, které si snadno vypěstujete na zahradě nebo koupíte v běžném obchodě. Vegansky vařit a jíst tak můžete od rána do večera, a dokonce i o Vánocích. A že to není nuda, nebo jen zrní a tofu, se přesvědčíte už pouhým prolistováním, tak lákavé jsou všechny fotky. 

Knihu zakoupíte s 15% slevou s kódem FRESH15 na webu www.shop-maruskaveg.cz