Závitky
- trhané maso Spicy od Hamé 380 g
- mrkev 1 ks
- nakrouhané bílé zeí 1/4 hrnku
- čerstvý zázvor 2cm kousek
- jarní cibulky 2 ks
- slané arašídy 100 g
- mungo klíčky 50 g
- sójová omáčka 1 lžíce
- rýžové papíry (průměr 16 cm) 16 ks
- sezamový olej 1 lžíce
- čerstvý koriandr 1 hrst
- rostlinný olej na smažení
Omáčka
- sójová omáčka 30 ml
- rýžový ocet 15 ml
- čerstvý zázvor 1cm kousek
- česnek 1 stroužek
- mleté chilli 1 špetka
Postup přípravy
- Trhané maso připravte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Nejprve připravte směs na závitky. Maso dejte do mísy a přimíchejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bílé zelí, nakrájené jarní cibulky, mungo klíčky, rozdrcené arašídy a promíchejte. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej a přisypte nasekaný koriandr. Promíchejte.
- Hlubší talíř naplňte vlažnou vodou a vložte do něj na 1–2 minuty rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na plochý talíř. Na kraj závitku dejte zhruba lžíci připravené směsi a závitek zabalte tak, že nejprve směs zarolujte do poloviny rýžového papíru. Poté pravou a levou stranu zahněte směrem dovnitř a závitek dobalte.
- Závitky smažte ve větším množství oleje (každý zhruba 4–5 minut), následně nechte okapat a vychladnout.
- Připravte si omáčku tak, že smícháte sójovku s octem, najemno nakrájeným zázvorem a česnekem a přisypte mleté chilli. Podávejte jako dip k rolkám.
Jarní závitky s pikantním trhaným masem Zdroj: archiv Hamé