Jarní závitky s pikantním trhaným masem
Zdroj: archiv Hamé
Jarní závitky s pikantním trhaným masem
Zdroj:
archiv Hamé
Postup přípravy
-
Trhané maso připravte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
-
Nejprve připravte směs na závitky. Maso dejte do mísy a přimíchejte nastrouhanou mrkev a zázvor, bílé zelí, nakrájené jarní cibulky, mungo klíčky, rozdrcené arašídy a promíchejte. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej a přisypte nasekaný koriandr. Promíchejte.
-
Hlubší talíř naplňte vlažnou vodou a vložte do něj na 1–2 minuty rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na plochý talíř. Na kraj závitku dejte zhruba lžíci připravené směsi a závitek zabalte tak, že nejprve směs zarolujte do poloviny rýžového papíru. Poté pravou a levou stranu zahněte směrem dovnitř a závitek dobalte.
-
Závitky smažte ve větším množství oleje (každý zhruba 4–5 minut), následně nechte okapat a vychladnout.
-
Připravte si omáčku tak, že smícháte sójovku s octem, najemno nakrájeným zázvorem a česnekem a přisypte mleté chilli. Podávejte jako dip k rolkám.
Jarní závitky s pikantním trhaným masem 2
Zdroj: archiv Hamé
Jarní závitky s pikantním trhaným masem 2
Zdroj:
archiv Hamé