VE VARU: Nesmažené vietnamské závitky se zeleninou a arašídovou omáčkou
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Nesmažené vietnamské závitky se zeleninou a arašídovou omáčkou
Zdroj:
FTV Prima
V sedmém díle gastro show Ve varu si šéfkuchař David Müller pozval jako hosta Marcelu Vuong, s kterou připravil bezmasé závitky, které jsou populární ve Vietnamu. Rolky doplňuje výrazná arašídová omáčka k namáčení.
2 porce
30 minut
vietnamská
Postup přípravy
-
Rýžové nudle připravte podle návodu a dejte stranou.
-
Mrkev a okurku očistěte a nakrájejte na tenké julienne nudličky. Nasekejte najemno perilu, klasnatku a koriandr. Avokádo nakrájejte na plátky.
-
Krátce namočte rýžový papír do studené vody, nechte změknout a pak do něj naskládejte list salátu, nudle, nasekané bylinky, mrkev, okurku, mungo klíčky a avokádo.
-
Rýžový papír přehněte, zabalte kraje, utáhněte a dorolujte.
-
Arašídovou omáčku připravte smícháním všech ingrediencí v rendlíku, redukujte cca 5 minut na mírném ohni, až do krémové konzistence.
-
Hotové závitky namáčejte v arašídové omáčce.
PRIMA TIP: Marcela doporučuje přidat trošku arašídové omáčky i přímo dovnitř závitku.
-
Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
David Müller a Marcela Vuong v pořadu Ve varu
Zdroj: FTV Prima
David Müller a Marcela Vuong v pořadu Ve varu
Zdroj:
FTV Prima