VE VARU: Nesmažené vietnamské závitky se zeleninou a arašídovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

V sedmém díle gastro show Ve varu si šéfkuchař David Müller pozval jako hosta Marcelu Vuong, s kterou připravil bezmasé závitky, které jsou populární ve Vietnamu. Rolky doplňuje výrazná arašídová omáčka k namáčení.

2 porce
30 minut
vietnamská

Závitky

Arašídová omáčka

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle připravte podle návodu a dejte stranou.
  2. Mrkev a okurku očistěte a nakrájejte na tenké julienne nudličky. Nasekejte najemno perilu, klasnatku a koriandr. Avokádo nakrájejte na plátky.
  3. Krátce namočte rýžový papír do studené vody, nechte změknout a pak do něj naskládejte list salátu, nudle, nasekané bylinky, mrkev, okurku, mungo klíčky a avokádo.
  4. Rýžový papír přehněte, zabalte kraje, utáhněte a dorolujte.
  5. Arašídovou omáčku připravte smícháním všech ingrediencí v rendlíku, redukujte cca 5 minut na mírném ohni, až do krémové konzistence.
  6. Hotové závitky namáčejte v arašídové omáčce.
PRIMA TIP: Marcela doporučuje přidat trošku arašídové omáčky i přímo dovnitř závitku.
  • Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty