Suroviny
- cibule 2 ks
- červená paprika 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky 1 ks
- gothaj 200 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- brambory 6 ks
- vejce 2 ks
- tvaroh 200 g
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy:
- Cibuli, papriku, česnek a chilli očistěte a nakrájejte najemno. Salám překrájejte na větší kousky.
- V pánvi rozehřejte olej a vše společně pár minut restujte. Směs přendejte do pekáčku. Navrch rozložte oloupané a na plátky nakrájené brambory.
- Vejce rozšlehejte a promíchejte s tvarohem, solí a pepřem. Směsí potřete brambory a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35–45 minut.
Nedáte dopustit na zapečené brambory? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Francouzské brambory
Nebo mrkněte na další gratinované brambory: