Suroviny
- Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je se smetanou, prolisovaným česnekem, najemno nasekaným tymiánem, parmazánem, solí, pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.
- Do předem vymazaného pekáčku přendejte brambory a pečte v troubě na 165 °C zhruba 50 minut, dokud nebudou měkké.
PRIMA TIP: Pokud vám zbude pár oloupaných brambor, byla by škoda je vyhazovat. Nakrájejte je na malé kostičky a v osolené vodě uvařte do poloměkka. Sceďte a dejte na pánev. Zakápněte trochou olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek, zbytek tymiánu a smažte dozlatova. Takto připravené a vychladlé brambory můžete přidat například do salátu.
Gratinované brambory s tymiánem a parmazánem krok za krokem Zdroj: Akademie kvality
Zeleninu, pro kterou si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina. Další informace o kvalitních českých potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Vyzkoušejte i další recepty na zapečené brambory