archiv THOMY

Gratinované brambory s květákem

Moje hodnocení
3x

Lahodná příloha i báječný hlavní chod. Pod křupavou krustičkou se ukrývá jemná vrstva brambor, květáku a THOMY Sýrové omáčky ovoněné muškátovým oříškem.

4 porce
90 minut

Suroviny

  • česnek (česnek, přepůlený) 1 stroužek
  • máslo 10 g
  • brambory 500 g
  • květák 1/2 ks
  • mléko 200 ml
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek 1/2 lžičky
  • sýrová omáčka THOMY 1 balení
  • strouhaný parmazán
  • čerstvý rozmarýn na ozdobu 1 snítka

Postup přípravy

  1. Vnitřek zapékací mísy potřete rozpůleným česnekem a vymažte máslem.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky.
  3. Bramborové plátky spolu s květákem vařte v hrnci pět minut spolu s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Vyjměte brambory i květák a rozložte je do připravené zapékací mísy.
  5. Přelijte THOMY Sýrovou omáčkou.
  6. Posypejte strouhaným parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi padesáti minut.
  7. Před podáváním ozdobte rozmarýnem. Dobrou chuť!

Další lákavé recepty najdete na stránkách www.thomy.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv THOMY


Přečtěte si také

Recepty