Suroviny
Na dochucení:
- rozmarýn 1 větvička
- citron (chemicky neošetřený) 1/2 plodu
- balzamikový ocet 2 lžíce
- černý pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy:
- Dýně omyjte, odřízněte jim čepici a dobře je vydlabejte (čepici použijete později). Vydlabané dýně potřete olivovým olejem uvnitř i vně. Rýži uvařte doměkka.
- Než se rýže uvaří, připravte si všechnu zeleninu. Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Stroužky česneku očistěte a prolisujte. Mrkev zbavte slupky a nakrájejte na drobné kostičky.
- Kadeřávku odřízněte listy a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na kostičky. Nyní začněte zeleninu zpracovávat.
- Na pánvi rozpusťte trochu ghí a cibuli na něm nechte zesklovatět. Přidejte česnek a orestujte. Dále přisypte mrkev a nechte ji změknout, následně vložte žampiony a na závěr i kadeřávek.
- Vše ještě 5 minut restujte. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru, rozmarýn, pepř a sůl a ještě 5 minut směs povařte, aby bylinky směs provoněly.
- Do hotové zeleniny zamíchejte rýži. Směsí naplňte dýničky. Vršek zasypte kozím sýrem.
- Vše přiklopte dýňovou pokličkou. Dýně naskládejte do pekáče, vložte je do trouby a pečte při 190 °C zhruba 45 minut.
Další recepty s dýní u nás na webu:
Nebo ochutnejte dýňovou polévku podle tohoto videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE