Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 kg
- červená cibule 2 ks
- vlašské ořechy (nasekané) 1/4 hrnku
- javorový sirup 3 lžíce
- olivový olej 3 lžíce
- chilli 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- pepř
Na ozdobu
- feta 1/4 hrnku
- chilli papričky
- petrželka
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte z ní semínka (pokud použijete dýni Hokkaido, loupat ji nemusíte). Nakrájejte ji na větší kostky velké asi 2,5 cm. Semínka z dýně propláchněte vodou.
- Kostky dýně, semínka, cibuli a ořechy vyskládejte na plech. Polijte olivovým olejem, javorovým sirupem a promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.
- Posypejte sušeným chilli, solí a pepřem. Pečte v troubě asi 25 minut (dokud není dýně propečená a dohněda). Po prvních 15 minutách dýni obraťte.
- Vyndejte z trouby, posypte rozdrobenou fetou a dozdobte čerstvým chilli a petrželkou.