Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 ks
- mandle (lehce nasekané) 100 g
- vlašské ořechy (lehce nasekané) 100 g
- med 5 lžic
- máslo 40 g
- himalájská sůl cca 1/2 lžičky
- tymián cca 1/2 lžičky
Dýně je hrdinka podzimu
V tomto speciálu najdete recepty slané i sladké, ale všechny jsou z dýně :)
Postup přípravy
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte si větší zapékací mísu.
- Dýni umyjte, vydlabte semínka a nakrájejte ji na klínky. Všechny ostatní ingredience – mandle, ořechy, med, sůl, tymián a máslo – smíchejte dohromady.
- Do zapékací mísy rozložte klínky dýně a na ně připravenou oříškovou směs. Pečte na 180 °C 15 minut, poté stáhněte stupně na 165 a pečte dalších 30 minut. Během pečení dýně polévejte máslem a medem, který při zapékání steče do mísy. Při pečení zohledněte zkušenosti s vlastní troubou, dýně hlídejte a v případě potřeby ke konci zakryjte alobalem, aby se nespálily.