Akademie kvality

Domácí perník s rybízovou marmeládou a šlehačkou

Moje hodnocení
2x

Jeden z nejtypičtějších zákusků v České republice. Nejen naše maminky, ale také babičky tuto dobrotu pekly několikrát do roka a vždy se všem sbíhaly sliny. Příprava je navíc velmi snadná.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo, mléko, povidla a 2 dl smetany rozpusťte v rendlíku na mírném plameni a dejte zchladnout. Do mísy přidejte všechny ingredience kromě smetany a marmelády. Poté přilijte vychladlou směs a vše důkladně promíchejte.
  2. Hotovou směs nalijte na vymazaný plech a pečte v troubě na 170 °C přibližně 25 minut.
  3. Zbytek šlehačky vyšlehejte mixérem dotuha. Marmeládu a šlehačku klaďte na hotový perník.
PRIMA TIP: Pokud nám v lednici zbude trochu kefírového mléka a nevíme, co s ním, je škoda jej vyhazovat. Můžeme přidat do perníkového těsta v poměru půl dávky mléka a půl dávky mléka kefírového. Perník dostane rázem zajímavější chuť a bude „vláčnější“.

Při výběru surovin v obchodě doporučujeme hledat ty, které nesou některé z log kvality. Těmito logy jsou například KlasaRegionální potravina nebo BIO. Pak budete mít jistotu, že se jedná o kvalitní potraviny.

Vyzkoušejte i další perníkové recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty