Češka z Česka

Perník z litého těsta jako od babičky

Moje hodnocení
15x

Perník je velmi oblíbený a vychutnat si ho můžete v několika variantách. Například jako litý, ale také vykrajovaný, v podobě tvrdých vánočních perníčků. Dnes tu ale máme ten první, voňavý perník z litého těsta, na který by byla každá babička jistě pyšná!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na těsto dejte do misky a asi 3 minuty šlehejte šlehačem.
  2. Do máslem vymazaného plechu, vysypaného hrubou moukou (nebo dětskou krupičkou či kokosem) nalijte těsto a pečte 35 minut na 180 °C.

Upečený perník můžete posypat cukrem, polít čokoládou nebo nechat suchý. Někdo si na perník rád maže marmeládu nebo ji rovnou přidává do těsta. V těstě můžete zapéct i rozinky nebo ořechy. Způsobů pečení perníku je mnoho.

Pokud chcete perník polít hořkou čokoládou, nejprve ji rozpusťte s trochou másla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty