Suroviny
- vejce 3 ks
- třtinový cukr 1 hrnek
- olej 1/2 hrnku
- mléko 1 hrnek
- rum 3 lžíce
- hladká mouka (hladká pšeničná mouka Probio) 1 hrnek
- pohanková mouka (Probio) 1 hrnek
- mleté vlašské ořechy 1/2 hrnku
- kakao (holandského typu) 3 lžíce
- perníkové koření 1 vrchovatá lžička
- mletá skořice 1 lžička
- máslo (na vymazání )
- polohrubá mouka (na vysypání formy)
- sůl (sůl) 1 špetka
Postup přípravy
- Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Vejce prošlehejte s cukrem ve větší míse. Přilijte olej, mléko a rum a promíchejte. Poté vsypte všechny zbylé ingredience – mouky, ořechy, kakao, perníkové koření a skořici, kypřicí prášek a sůl. Důkladně promíchejte, aby se suroviny dobře propojily.
- Těstem naplňte bábovkovou formu a pečte při 180 °C asi 45–50 minut.
- Nechte chvíli zchladnout (10–15 minut) a vyklopte na talíř.
Hrníčková perníková bábovka 2 Zdroj: PROBIO
Vyzkoušejte i recept na klasický hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE