Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vláčný kefírový perník
Tento perník je skvělý jen tak samotný, ale můžete ho samozřejmě pomazat marmeládou, polít čokoládou a nakonec ozdobit mandlemi. Nebo jednotlivé kousky pomazat arašídovým či mandlovým máslem a ozdobit borůvkami. Fantazii se meze nekladou! :)
do 1 hodiny
Suroviny
- polohrubá pšeničná mouka 200 g
- polohrubá špaldová mouka 200 g (případně obě pšeničné)
- med 100 g
- cukr krupice 100 g
- kakao 2 lžíce
- perníkové koření 2 lžičky
- špetka soli
- kefír 500 ml
- řepkový nebo slunečnicový olej 100 ml
- vejce 1 ks
- kypřicí prášek bez fosfátů do perníku 2 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte sypké suroviny – prosejte přes síto obě mouky a kakao.
- Přidejte cukr, sůl a promíchejte.
- V jiné míse smíchejte kefír, vejce, med a olej.
- Nyní přilijte tekutou směs k mouce a propojte, aby vznikla hladká tekutější směs.
- Nakonec přidejte sodu a kypřicí prášek, promíchejte.
- Hlubší plech či chlebovou formu vystelte pečicím papírem a přelijte perníkovou směs.
- Nyní dejte péct do trouby. Pokud pečete v hlubším plechu, mělo by stačit 20 min. Pokud pečete v chlebové formě, pečte 40 min.
- Pokud by se vám perník začal v té chlebové formě nahoře připalovat, položte na něj opatrně během pečení pečicí papír.
- Po upečení nechte vychladnout.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)