Korpus:
- kokosová mouka 40 g
- kakao 40 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- krupicový cukr 60 g
- smetana na vaření 120 ml
- vejce 2 ks
Malinový rozvar:
- maliny (čerstvé) 150 g
- citronová šťáva 1 lžička
- krupicový cukr 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
Na dozdobení:
- smetana na vaření 50 ml
- hořká čokoláda 80 g
- mascarpone 100 g
- maliny (čerstvé) 100 g
- kakao
- máta
Postup přípravy:
- Všechny sypké suroviny promíchejte. Smetanu a vejce prošlehejte a smíchejte se sypkou směsí. Vzniklé těsto vlijte do dortové formy (18 cm) vyložené pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut a propečenost vyzkoušejte špejlí. Korpus nechte vychladnout a vodorovně rozkrojte na dvě části.
- Maliny rozmačkejte v pánvičce, přidejte šťávu s cukrem a vařte na požadovanou hustotu. Nakonec přimíchejte máslo. Připraveným rozvarem potřete spodní korpus a přiklopte horním dílem.
- Smetanu zahřejte těsně pod bod varu a horkou ji nalijte na nalámanou čokoládu. Nechte odstát, rozmíchejte dohladka a poté ji nechte zchladnout. Do čokoládové směsi zapracujte mascarpone a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou dozdobte povrch dortu.
- Celý dort pak uložte do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho dozdobte malinami a můžete lehce posypat kakaem, případně přidat lístky máty.
Další tip na čokoládový dezert? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládový koláč
Nebo mrkněte na jiné čokoládové lahůdky: