Suroviny
- hladká pšeničná mouka (např. Pernerka) 80 g
- datlová pasta 200 g
- vejce (pokojové teploty) 3 ks
- hořká čokoláda (min. 70 % kakaa) 150 g
- máslo 50 g
- kakao (holandského typu) 20 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- čokolada (kousky) 50 g

Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte formu (cca 20×20 cm) vyloženou pečicím papírem.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, do které vmíchejte datlovou pastu. Pokud je pasta tvrdší, můžete ji lehce nahřát, aby se lépe spojila.
- V misce vyšlehejte vejce se špetkou soli do lehké pěny. Čokoládovou směs postupně zašlehejte do vaječné pěny.
- V jiné misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto suchou směs přimíchejte do čokoládové směsi, dokud nezískáte hladké těsto. Přidejte kousky čokolády.
- Těsto nalijte do připravené formy, rovnoměrně rozetřete a pečte přibližně 20–25 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed není jen s trochou drobků (nesmí být úplně suchá, brownies mají být vláčné).
- Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.
Vyzkoušejte také klasické brownies podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchý základní recept na klasické brownies