Suroviny
- nové brambory 800 g
- zelený chřest 500 g
- cukrový hrášek 100 g
- ředkvičky 5 ks
- pažitka (nakrájená) 1 hrstka
- čočka (uvařená a propláchnutá, na barvě nezáleží) 175 g
Zálivka
- máslo (čerstvé nebo přepuštěné) 60 g
- jablečný ocet 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Brambory opláchněte a důkladně odrbejte kartáčkem. Dejte je celé do hrnce, zalijte vodou a osolte ji. Uveďte do varu, pak snižte teplotu a brambory vařte 10 až 15 minut, až změknou.
- Chřest opláchněte a odlomte tuhé konce stonků. Chřest pak dejte do napařováku nebo síta a postavte na hrnec s bramborami, kde se uvaří v páře asi za 5 až 10 minut. Hrášek nakrájejte na tenké plátky.
- Při nízké teplotě rozehřejte v kastrůlku máslo. Vmíchejte k němu najemno nakrájenou cibulku a ocet.
- Do mísy dejte nakrájené brambory a všechny ostatní přísady a těsně před podáváním přelijte teplou zálivkou, vše promíchejte a hned podávejte.
Vyzkoušejte i další nápadité recepty na saláty s chřestem
Raději klasiku? Připravte si pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE