Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Moje hodnocení
2x

Perfektní kombinace z dílny skandinávského vegetariánského dua Green Kitchen. Ti opravdu vědí, jak rozzářit stůl po dlouhé tmavé zimě! Salát se podává ještě mírně teplý, protože má váš žaludek také trochu zahřát. Je stejně sytý jako svěží.

4 porce
30 minut

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Brambory opláchněte a důkladně odrbejte kartáčkem. Dejte je celé do hrnce, zalijte vodou a osolte ji. Uveďte do varu, pak snižte teplotu a brambory vařte 10 až 15 minut, až změknou.
  2. Chřest opláchněte a odlomte tuhé konce stonků. Chřest pak dejte do napařováku nebo síta a postavte na hrnec s bramborami, kde se uvaří v páře asi za 5 až 10 minut. Hrášek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Při nízké teplotě rozehřejte v kastrůlku máslo. Vmíchejte k němu najemno nakrájenou cibulku a ocet.
  4. Do mísy dejte nakrájené brambory a všechny ostatní přísady a těsně před podáváním přelijte teplou zálivkou, vše promíchejte a hned podávejte.

Vyzkoušejte i další nápadité recepty na saláty s chřestem

Raději klasiku? Připravte si pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty