Suroviny
- brambory 10 ks
- zelený chřest 1 svazek
- ředkvičky 1 svazek
- baby špenát (a lístků červené řepy) hrst
- pažitka
- vejce 2 ks
Zálivka
- med 1 menší lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
- vinný ocet (nebo jiný přírodní ovocný ocet (např. jablečný)) 1–2 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
Postup přípravy
- Brambory si předvařte doměkka, dejte pozor, aby se nerozvařily, poté je nechte úplně vychladnout. Nakrájejte na menší kousky, ředkvičky nakrájejte na plátky a dejte do mísy.
- Vejce uvařte naměkko – od bodu varu odpočítejte asi 6 minut, odstavte a nechte vychladnout. Chřest nasucho grilujte ze všech stran cca 5 minut.
- Hotový dobře osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, nakrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Přihoďte špenát s listy červené řepy a nasekanou pažitku.
- Připravte si zálivku: v mističce metličkou vyšlehejte tekutý med, olivový olej, hořčici a vinný ocet. Zálivku dobře osolte a opepřete. Salát zalijte připravenou směsí, dobře promíchejte, dosolte a ozdobte navrch pažitkou a uvařeným vajíčkem.