návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřestový salát s bramborami

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Chřestový salát s bramborami
Autor: FOODLOVER.CZ Chřestový salát s bramborami
Tento nakyslý salát můžete připravit v několika variantách – na jaře se do něj skvěle hodí špenátové listy, pažitka a chřest. Je z něj třeba skvělá příloha ke grilování, ale pokud navíc přidáte i vejce, máte hned lehčí hlavní jídlo.

Postup

  1. Brambory si předvařte doměkka, dejte pozor, aby se nerozvařily, poté je nechte úplně vychladnout. Nakrájejte na menší kousky, ředkvičky nakrájejte na plátky a dejte do mísy.
  2. Vejce uvařte naměkko – od bodu varu odpočítejte asi 6 minut, odstavte a nechte vychladnout. Chřest nasucho grilujte ze všech stran cca 5 minut.
  3. Hotový dobře osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem, nakrájejte a přidejte k ostatním surovinám. Přihoďte špenát s listy červené řepy a nasekanou pažitku.
  4. Připravte si zálivku: v mističce metličkou vyšlehejte tekutý med, olivový olej, hořčici a vinný ocet. Zálivku dobře osolte a opepřete. Salát zalijte připravenou směsí, dobře promíchejte, dosolte a ozdobte navrch pažitkou a uvařeným vajíčkem.

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: Malá jídla