návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Teplý chřestový salát s pomerančovou zálivkou

4 porce
do 30 minut
Teplý chřestový salát s pomerančovou zálivkou
Teplý chřestový salát s pomerančovou zálivkou Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Svěží chuť a křupavost zeleného chřestu, onoho polodrahokamu jara, nádherně doplní sladká pomerančová šťáva zjemňující razanci cibulky.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Chřest rozložte v jedné vrstvě na plech a zakapejte ho trochou oleje. Osolte ho a opepřete. Pečte asi 5 až 8 minut, až zvláční, ale zůstane ještě křupavý.
  2. Na zálivku ostrouhejte kůru z 1 pomeranče do misky. Dejte stranou. Šťávu z obou pomerančů vymačkejte do kastrůlku a na středním stupni svařte, až zredukujte asi na 3 lžíce. Šalotku přelijte v misce octem a nechte stranou. Ke kůře přidejte hořčici, přeceďte k ní zredukovanou šťávu a scezenou šalotku. Promíchejte a pak pomalu zašlehejte olej, zálivku ochutnávejte a případně přidejte víc oleje. Osolte ji a opepřete.
  3. Chřest rozložte na talíře, posypte trochou kůry, zakapejte zálivkou a ozdobte hoblinkami parmazánu. Salát podávejte teplý nebo vychladlý na pokojovou teplotu.

Teplý chřestový salát s pomerančovou zálivkou  Foto: Teplý chřestový salát s pomerančovou zálivkou; foto: L.A. CREATIVE FOOD