návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní salát s chřestem a fetou

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Jarní salát s chřestem a fetou
Autor: Marek Kučera Jarní salát s chřestem a fetou
Vláčný kuskus a vůně citronu situují tento salát někam do Maroka či Tunisu. Rozehřeje i chladné jaro a podávat ho můžete teplý jako lehký bezmasý hlavní chod nebo při pokojové teplotě jako klasický salát.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěný a na kousky nakrájený chřest rozložte na plech, zakapejte ho olejem, poprašte solí a hrubě nadrceným pepřem a polovinou jemně nakrájené citronové kůry. Pečte asi 20–25 minut, až chřest změkne.
  2. Kuskus, tarhoňu nebo bulgur připravte podle návodu na obalu a z uvedených přísad prošlehejte zálivku.
  3. V míse promíchejte scezený kuskus se zálivkou, olivami, chřestem, piniovými jadérky, bylinkami a zbylou citronovou kůrou.

Jarní salát s chřestem a fetou  Foto: Jarní salát s chřestem a fetou; foto: Marek Kučera