Suroviny
- zelený chřest 8 ks
- mrkev 2 ks
- ředkvičky 1 svazek
- Pažitka
- kozí sýr
- lískové oříšky
Zálivka
- vinný ocet 2 lžíce
- Olivový olej 6 lžic
- Med 1 lžička
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy
- Mrkve společně s ředkvičkami nakrájejte na tenké proužky a na chřest můžete použít klasickou škrabku na brambory. Díky tomu bude váš salát vypadat nevšedně a zábavně.
- Zálivka: Na 1 díl octa přijdou 3 díly olivového oleje. Následně přidejte lžičku medu a nemůže chybět ani sůl a pepř.
- Všechno promíchejte, aby se zálivka dostala ke každému kousku, a jako třešničku na dortu přidejte kozí sýr s lískovými oříšky a nasekanou pažitkou. Oříšky můžete opražit, tím jejich chuť zvýrazníte.