Bazalkové pesto s pistáciemi

Moje hodnocení
0x

Klasický recept na pesto genovese pracuje s bazalkou, sýrem, olejem, ale také s piniovými oříšky. Výhoda pesta je ale v tom, že jeho základní suroviny můžete obměňovat. Bazalku vyměnit za sušená rajčata, vyměnit parmezán za ovčí sýr. A my tu máme tentokrát recept, kde se mění volba oříšků. Tentokrát vyhrávají pistácie!

1 porce
10 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Do mixéru vložte pistácie, parmezán, česnek, limetovou nebo citronovou šťávu a bazalku.
  2. Začněte mixovat na nižší rychlost a pomalu přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Kvalita pistácií je na výsledku opravdu znát, proto volte kvalitní a čerstvé ořechy.
  3. Poté pesto osolte a opepřete podle chuti a pokud je potřeba, přidejte více limetové šťávy nebo oleje pro krémovější strukturu.

Servírování: Pistáciové pesto je ideální k těstovinám, na pečivo nebo jako dip k zelenině.

TIP: Tento recept můžete také obměňovat přidáním jiných ořechů nebo bylinek podle toho, co máte zrovna po ruce.

Zdroj/zdroj foto: Zdravé ořechy/Alika ve spolupráci s Na skok v kuchyni

Máte rádi bazalku? Tak si připravte tyto famózní noky podle videoreceptu

Kompletní recept ZDE: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou

Nebo další recepty na pesto:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Alika


Přečtěte si také

Recepty