Suroviny
- pistácie (loupané, např. Alika) 100 g
- parmezán 50 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej cca 50 ml
- limetková šťáva 1/2 plodu
- sůl
- pepř
- bazalka (čerstvá) 2 velké hrsti
Postup přípravy:
- Do mixéru vložte pistácie, parmezán, česnek, limetovou nebo citronovou šťávu a bazalku.
- Začněte mixovat na nižší rychlost a pomalu přilévejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Kvalita pistácií je na výsledku opravdu znát, proto volte kvalitní a čerstvé ořechy.
- Poté pesto osolte a opepřete podle chuti a pokud je potřeba, přidejte více limetové šťávy nebo oleje pro krémovější strukturu.
Servírování: Pistáciové pesto je ideální k těstovinám, na pečivo nebo jako dip k zelenině.
TIP: Tento recept můžete také obměňovat přidáním jiných ořechů nebo bylinek podle toho, co máte zrovna po ruce.
Zdroj/zdroj foto: Zdravé ořechy/Alika ve spolupráci s Na skok v kuchyni
Máte rádi bazalku? Tak si připravte tyto famózní noky podle videoreceptu
Kompletní recept ZDE: Bramborové noky se sýrovou omáčkou a bazalkou
Nebo další recepty na pesto: