Suroviny
- koriandr (čerstvý,listy i stonky) asi 200 g
- parmazán (nebo pecorino) 70 g + na ozdobu těstovin
- česnek 1 stroužek
- slunečnicová semínka 40 g + na ozdobu těstovin
- extra virgin olivový olej 100 ml
- špagety 500 g
- pancetta 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do mixovací nádoby dejte nahrubo nasekané stonky a listy koriandru (ne kořeny!).
- Přidejte nastrouhaný sýr (část si nechte na ozdobu těstovin), nasekaný česnek a na sucho orestovaná slunečnicová semínka (mohou být i neorestovaná).
- Zalijte ¾ olivového oleje, osolte, opepřete a rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej, dochuťte solí a pepřem.
- V osolené vodě s troškou olivového oleje si uvařte špagety na skus (řiďte se návodem na obalu).
- Na nepřilnavé pánvi nasucho orestujte na kostičky nakrájenou pancettu.
- Uvařené špagety slijte, promíchejte s pestem, přendejte na talíře, ozdobte slunečnicovými semínky, pancettou a přidejte trošku nastrouhaného sýru.
TIP: Pokud máte pesta víc, nalijte ho do zavařovaček, zalijte olivovým olejem po okraj, uzavřete a skladujte v lednici týden. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.