Najděte si recept
Na co máte chuť?

Voňavé domácí pesto z medvědího česneku
Zpracujte zásoby medvědího česneku v jeho krátké sezoně co nejdříve, ať si užijete tuto jarní bylinku v plné síle! Zkuste třeba pesto z medvědího česneku, které se hodí všude tam, kde jste zvyklí na to bazalkové. Skvělé je s těstovinami, na toastech, ale i v salátu caprese.
do 10 minut
Za medvědem!
Jarní bylinou s širokým polem využití je rozhodně medvědí česnek. V posledních letech se z něj stal fenomén. Dostupné jsou i mapy, kde si ho můžete nasbírat. Nejenže výborně chutná, ale obsahuje i řadu prospěšných látek. Má antibiotické a antioxidační schopnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a železa. Je to výborný prostředek při chřipce, nachlazení i dalších infekcích. Excelovat bude syrový i tepelně upravený.
Suroviny
- bio medvědí česnek 150 g
- olivový olej 100 ml
- mandle, oloupané (nebo vlašské, piniové či kešu ořechy) 100 g
- parmazán, strouhaný 2 lžíce
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Listy medvědího česneku omyjte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
- Přidejte olej, sůl a rozmixujte na hustší kaši. Mandle nastrouhejte najemno a společně s parmazánem přidejte ke směsi.
- Tu pak důkladně promíchejte.
PRIMA TIP:
Medvědí česnek v bio kvalitě si můžete objednat dokonce online, třeba z Horňácké farmy.