Suroviny
- medvědí česnek (bio ) 150 g
- olivový olej 100 ml
- mandle (oloupané (nebo vlašské, piniové či kešu ořechy)) 100 g
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- sůl
Za medvědem!
Jarní bylinou s širokým polem využití je rozhodně medvědí česnek. V posledních letech se z něj stal fenomén. Dostupné jsou i mapy, kde si ho můžete nasbírat. Nejenže výborně chutná, ale obsahuje i řadu prospěšných látek. Má antibiotické a antioxidační schopnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a železa. Je to výborný prostředek při chřipce, nachlazení i dalších infekcích. Excelovat bude syrový i tepelně upravený.
Postup přípravy
- Listy medvědího česneku omyjte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
- Přidejte olej, sůl a rozmixujte na hustší kaši. Mandle nastrouhejte najemno a společně s parmazánem přidejte ke směsi.
- Tu pak důkladně promíchejte.
PRIMA TIP:
Medvědí česnek v bio kvalitě si můžete objednat dokonce online, třeba z Horňácké farmy.