redakce Prima FRESH

Voňavé domácí pesto z medvědího česneku

Moje hodnocení
10x

Zpracujte zásoby medvědího česneku v jeho krátké sezoně co nejdříve, ať si užijete tuto jarní bylinku v plné síle! Zkuste třeba pesto z medvědího česneku, které se hodí všude tam, kde jste zvyklí na to bazalkové. Skvělé je s těstovinami, na toastech, ale i v salátu caprese.

1 porce
10 minut
italská

Suroviny

Za medvědem!

Jarní bylinou s širokým polem využití je rozhodně medvědí česnek. V posledních letech se z něj stal fenomén. Dostupné jsou i mapy, kde si ho můžete nasbírat. Nejenže výborně chutná, ale obsahuje i řadu prospěšných látek. Má antibiotické a antioxidační schopnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a železa. Je to výborný prostředek při chřipce, nachlazení i dalších infekcích. Excelovat bude syrový i tepelně upravený.

Postup přípravy

  1. Listy medvědího česneku omyjte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
  2. Přidejte olej, sůl a rozmixujte na hustší kaši. Mandle nastrouhejte najemno a společně s parmazánem přidejte ke směsi.
  3. Tu pak důkladně promíchejte.

PRIMA TIP:

Medvědí česnek v bio kvalitě si můžete objednat dokonce online, třeba z Horňácké farmy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty