Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pesto z mrkvové natě
Suroviny (1 sklenička porce)
Postup
- Mrkvovou nať důkladně operte a ze stonků otrhejte lístky.
- Nasekejte je na velmi jemno. Nejlépe to jde, když z lístků vytvoříte kompaktní „kouli“ a jemně sekáte co nejostřejším nožem. Čím drobněji se podaří nať nasekat, tím lepší bude struktura výsledného pesta.
- Česnekové stroužky oloupejte a utřete nožem nebo v hmoždíři, případně použijte lis na česnek.
- Slunečnicová semínka nasekejte nadrobno.
- V misce smíchejte mrkvovou nať, česnek a semínka, přidejte olivový olej, citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
- Pesto přesuňte do uzavíratelné skleničky, uložte do lednice a spotřebujte během několika dnů. Pokud chcete, aby pesto vydrželo déle, zalijte jej na povrchu olejem.
PRIMA TIP: Do pesta nastrouhejte parmazán nebo mrkvovou nať doplňte jinými bylinkami. Hotové pesto se hodí nejen na těstoviny, výborné je i namazané na topinky.
Zachraň jídlo v kuchyni
Originální kuchařka, která změní váš pohled na jídlo a vaření. Ukáže vám, jak i z mála běžných surovin vykouzlíte fantastický pokrm, jak využít zeleninovou nať, slupky z melounu, zeleninové odřezky, kosti i lák z okurek. Naučí vás vařit jako profesionál, protože šéfkuchař ví, že jídlo jsou peníze a každý kousek může zazářit, pokud dostane optimální péči. Kniha je nabytá informacemi o plýtvání potravinami i praktickými tipy, jak to můžete omezit. Kapitoly jsou přehledně rozděleny podle druhů surovin, takže hned zjistíte, jak využít starší chléb, zbylé brambory od oběda nebo mrkvovou nať.
Sto receptů na předkrmy, polévky, hlavní chody, dezerty, svačiny i party pohoštění funguje jako nepřeberná inspirace, protože najednou zjistíte, že pochutnat si můžete téměř na všem.