Suroviny
- zelený chřest 1 svazek (500 g)
- strouhaný parmazán 1 velká hrst
- slunečnicová semínka 1 hrst
- olivový olej cca 100 ml
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
- Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
- Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.
PRIMA TIP: Všechny recepty s chřestem na jednom místě najdete v našem speciálu