Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Chřestové pesto
Chřestová sezona už je za půlkou. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.
do 10 minut
Suroviny
- zelený chřest 1 svazek (500 g)
- strouhaný parmazán
- slunečnicová semínka
- Olivový olej
- Česnek 1 stroužek
- citronová štáva
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
- Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
- Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.
Chřestové pesto; foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz
Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.