reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chřestové pesto
Autor: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz Chřestové pesto

Chřestové pesto

Hodnoceno: 0x
Chřestová sezona už je za půlkou. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.
do 10 minut

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
  2. Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
  3. Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.

Chřestové pesto  Foto:

Chřestové pesto  Foto: Chřestové pesto; foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz

Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

reklama

reklama