Najděte si recept
Na co máte chuť?

Chřestové pesto
Chřestová sezona už je za půlkou. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.
do 10 minut
Suroviny
- zelený chřest 1 svazek (500 g)
- strouhaný parmazán
- slunečnicová semínka
- Olivový olej
- Česnek 1 stroužek
- citronová štáva
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
- Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
- Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.
Chřestové pesto; foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz
Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.