návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřestové pesto

Hodnoceno: 0x
do 10 minut
Chřestové pesto
Autor: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz Chřestové pesto
Chřestová sezona už je za půlkou. Pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas. V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.

Postup

  1. Chřest nejprve očistěte – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáte tak, že pokud chřest uchopíte v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný – a právě takový potřebujete.
  2. Čerstvou část chřestu nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmazán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.
  3. Požadované konzistence pesta na závěr dosáhnete přidáním olivového oleje.

Chřestové pesto  Foto:

Chřestové pesto  Foto: Chřestové pesto; foto: Cooking with Šůša pro KitchenAid.cz

Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.