Suroviny
- mangold (jen zelené části bez stonků) 150 g
- kešu 60 g
- olivový olej 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl 1/4 lžičky
- citronová šťáva 2 lžičky
Postup přípravy
- Mangold pořádně operte a osušte.
- Kešu ořechy zvolna pražte nasucho na pánvi, dokud se příjemně nerozvoní a nezezlátnou.
- V robotu rozmixujte nejprve listy mangoldu, poté přidejte vše ostatní a mixujte tak dlouho, dokud nedocílíte požadované konzistence (chcete-li pesto jemnější, přidejte ještě jednu lžíci oleje).
- Přendejte do uzavíratelné skleničky a uchovejte v chladu, kde vydrží až 3 dny.
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 20x v hlavní roli pesto plné chuti
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                     
                                    
                                                                         
         
     
     
     
     
     
     
     
    