Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mangoldové pesto

2 skleničky porce
do 10 minut
Mangoldové pesto
Mangoldové pesto Autor: blog Tvoříme domov
Pesto z mangoldu je výrazné a neobvyklé. Následující recept je základem, přidat můžete dále parmazán či pecorino, lahůdkové droždí, ale také pár lístků bazalky.
Reklama

Článek

Pesto alla Genovese Foto:

20x v hlavní roli pesto plné chuti

Když se řekne pesto, většinu z nás napadne nejznámější janovské pesto z čerstvé bazalky, s piniovými oříšky a parmazánem. Pest je ale spoustu druhů, je to totiž název pro...

Suroviny (2 skleničky porce)

Reklama

Postup

  1. Mangold pořádně operte a osušte.
  2. Kešu ořechy zvolna pražte nasucho na pánvi, dokud se příjemně nerozvoní a nezezlátnou.
  3. V robotu rozmixujte nejprve listy mangoldu, poté přidejte vše ostatní a mixujte tak dlouho, dokud nedocílíte požadované konzistence (chcete-li pesto jemnější, přidejte ještě jednu lžíci oleje).
  4. Přendejte do uzavíratelné skleničky a uchovejte v chladu, kde vydrží až 3 dny.
Reklama

Mangoldové pesto 2 Foto: Mangoldové pesto; foto: Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo, chcete-li, sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama