Suroviny
- mangold (jen zelené části bez stonků) 150 g
- kešu 60 g
- Olivový olej 4 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Sůl 1/4 lžičky
- citronová štáva 2 lžičky
Článek
20x v hlavní roli pesto plné chuti
Když se řekne pesto, většinu z nás napadne nejznámější janovské pesto z čerstvé bazalky, s piniovými oříšky a parmazánem. Pest je ale spoustu druhů, je to totiž název pro...
Postup přípravy
- Mangold pořádně operte a osušte.
- Kešu ořechy zvolna pražte nasucho na pánvi, dokud se příjemně nerozvoní a nezezlátnou.
- V robotu rozmixujte nejprve listy mangoldu, poté přidejte vše ostatní a mixujte tak dlouho, dokud nedocílíte požadované konzistence (chcete-li pesto jemnější, přidejte ještě jednu lžíci oleje).
- Přendejte do uzavíratelné skleničky a uchovejte v chladu, kde vydrží až 3 dny.