Hugo Hromas

Barevné chilli z hovězí plece podle Huga Hromase

Moje hodnocení
4x

Hovězí plec se vám za delší přípravu odvděčí skvělou chutí a nádherně měkkým masem, které se přímo rozpadá. Vyzkoušejte řízný recept na chilli, které konzistencí připomíná náš guláš, ale dochucení je příjemně dospělácké.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pálivé papriky zalijte 300 ml vroucího vývaru a nechte je asi 30 minut nasáknout, dokud nebudou kypré a měkké. Chilli papričky a vývar, ve kterém se máčely, rozmixujte dohladka.
  2. Vysokou plec nakrájejte na kousky, ochuťte solí a pepřem a opečte na olivovém oleji na středně silném ohni ve velkém těžkém hrnci dohněda.
  3. Stroužky česneku rozmačkejte a vhoďte do hrnce spolu se dvěma bobkovými listy, lžící mletého kmínu a několika lžičkami nasekané čerstvé šalvěje a nasekaného čerstvého oregana. Míchejte asi minutu nebo dokud se bylinky nerozvoní. Přidejte zbytek vývaru a odkryté duste asi hodinu.
  4. Poté vmíchejte rozmixované papriky a vařte dalších 45 minut, dokud není maso velmi měkké a omáčka nezíská sytě mahagonově červenou barvu. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.

PRIMA TIP: Není maso jako maso. A pokud si chcete být jisti, že si dopřáváte maso skutečné kvality, vsaďte na biofarmy hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Nákupem bio masa a dalších lokálních biopotravin, které vždy spolehlivě poznáte podle označení logy biozebry či biolistu, podporujete jak ekologické zemědělce, kteří pečují o přírodu i zvířata s největší možnou ohleduplností, tak i ekonomiku daného regionu.

Více informací o chovu zvířat, ekologickém zemědělství i biopotravinách najdete na stránkách myjsmebio.cz.

Inspirujte se dalšími recepty z hovězího masa

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty