myjsmebio.cz

Hovězí steak filet mignon s omáčkou ze zeleného pepře

Moje hodnocení
4x

Filet mignon je steak ze špičky hovězí svíčkové. Je tedy menší velikosti, ale krájí se na vyšší steaky, které se ideálně podávají připravené méně nebo maximálně středně propečené. Delikátní krémová omáčka z naloženého zeleného pepře je perfektní společnicí pro tento luxusní kus masa.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Zredukujte hovězí vývar na polovinu. Mezitím rozpusťte máslo ve velké pánvi na středním plameni.
  2. Steaky osolte a opepřete. Opečte je na požadovanou propečenost, u medium-rare asi 4 minuty z každé strany. Přeneste steaky na nahřátý talíř.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Odstraňte z tepla. Přidejte zredukovaný hovězí vývar, šlehačku, 3 lžíce koňaku a zrnka zeleného pepře.
  4. Vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci omáčky – asi 6 minut. Podle chuti dochuťte pepřem.
  5. Nalijte omáčku na steaky a podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.

PRIMA TIP: Jak docílit skutečně unikátního gastronomického zážitku? Myslete na kvalitu! Ve vašich oblíbených obchodech hledejte regály s produkty ekologického zemědělství, které jsou viditelně označeny logy biolistu a biozebry. Zvířata v ekologických chovech tráví svůj život přirozených podmínkách dle zásad tzv. animal welfare. Chtěli byste proniknout do světa ekologické produkce ještě o něco více? Stránky myjsmebio.cz nabízejí nepřeberné množství zajímavých informací i tipů k vaření.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

myjsmebio.cz


Přečtěte si také

Recepty