Suroviny
- hovězí krk 1 kg
- cibule 1 kg
- paprika (bílá nebo zelená) 1 kg
- paprika (čerstvá pálivá) 1 ks
- česnek 1 palice
- rajčata 1 ks
- brambory 3 ks
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Oloupanou cibuli, česnek a papriky zbavené semen nakrájejte na plátky. Maso pokrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zeleninou. Přidejte na kostky nakrájené rajče a poté přendejte celou směs do kotlíku. Přes noc ji nechte uležet v chladničce.
- Druhý den umístěte kotlík nad mírný oheň a zvolna duste, dokud maso nepustí šťávu. Tu vyduste, maso podlijte vodou, přidejte na kostky nakrájené vyprané brambory a zvolna duste doměkka.
- Jakmile je maso dokonale měkké, posypejte vše mletou paprikou, promíchejte a podávejte s pečivem.
PRIMA TIP: Ať už je základem vašeho pokrmu zelenina, maso nebo jiné ingredience, ujistěte se, že používáte jen ty nejkvalitnější. Suroviny v bio kvalitě najdete na farmě hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Více informací o biopotravinách se dozvíte také na myjsmebio.cz.
Hovězí guláš s bramborami v kotlíku podle Hugo Hromase 2 Zdroj: My jsme bio