Hovězí guláš s bramborami v kotlíku podle Hugo Hromase

Moje hodnocení
5x

V Česku je tradiční guláš pouze z masa a cibule, v domovině původního guláše, tedy v Maďarsku, je součástí pokrmu i zelenina – rajčata a papriky. A pokud přidáte i brambory, máte v jednom kotlíku pořádné jídlo i s přílohou.

6 porcí
90 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, česnek a papriky zbavené semen nakrájejte na plátky. Maso pokrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zeleninou. Přidejte na kostky nakrájené rajče a poté přendejte celou směs do kotlíku. Přes noc ji nechte uležet v chladničce.
  2. Druhý den umístěte kotlík nad mírný oheň a zvolna duste, dokud maso nepustí šťávu. Tu vyduste, maso podlijte vodou, přidejte na kostky nakrájené vyprané brambory a zvolna duste doměkka.
  3. Jakmile je maso dokonale měkké, posypejte vše mletou paprikou, promíchejte a podávejte s pečivem.

PRIMA TIP: Ať už je základem vašeho pokrmu zelenina, maso nebo jiné ingredience, ujistěte se, že používáte jen ty nejkvalitnější. Suroviny v bio kvalitě najdete na farmě hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Více informací o biopotravinách se dozvíte také na myjsmebio.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty