Dušená hovězí kližka s fazolkami podle Huga Hromase

Moje hodnocení
8x

Hovězí kližka je často neprávem opomíjený kus masa. Přitom má naprosto úžasné vlastnosti, které ji díky vhodně zvolené úpravě promění ve skutečnou lahůdku. Šlachy, které v kližce jsou, se dlouhým dušením promění v čistý kolagen a celý kus masa bude šťavnatý a měkký tak, že ho zvládnete jíst lžící. Vyzkoušejte výbornou kombinaci s fazolkami, rajčaty a skořicí, která má původ v Řecku.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kližku nakrájejte na menší kostky a promíchejte s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a kořením. Dobře osolte, opepřete a opékejte na horkém olivovém oleji dozlatova, dokud maso nepustí šťávu.
  2. Rajčata nastrouhejte, dužinu dejte do hrnce a slupku vyhoďte. Šťávu vyduste a celé jídlo podlijte bílým vínem a vývarem.
  3. Duste zhruba hodinu. Přidejte fazolky a vařte, dokud maso nezměkne.
  4. Podávejte se šťouchanými bramborami.

PRIMA TIP: Není maso jako maso. A pokud si chcete být jisti, že si dopřáváte maso skutečné kvality, vsaďte na biofarmy hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Nákupem bio masa a dalších lokálních biopotravin, které vždy spolehlivě poznáte podle označení logy biozebry či biolistu, podporujete jak ekologické zemědělce, kteří pečují o přírodu i zvířata s největší možnou ohleduplností, tak i ekonomiku daného regionu.

Více informací o chovu zvířat, ekologickém zemědělství i biopotravinách najdete na stránkách myjsmebio.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty