Suroviny
- hovězí kližka 1 kg
- zelené fazolky 1 kg
- cibule (větší) 2 ks
- česnek 2 stroužky
- celá skořice 2 svitky
- pepř celý 1 hrstka
- bílé víno 400 ml
- hovězí vývar 800 ml
- extra virgin olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kližku nakrájejte na menší kostky a promíchejte s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a kořením. Dobře osolte, opepřete a opékejte na horkém olivovém oleji dozlatova, dokud maso nepustí šťávu.
- Rajčata nastrouhejte, dužinu dejte do hrnce a slupku vyhoďte. Šťávu vyduste a celé jídlo podlijte bílým vínem a vývarem.
- Duste zhruba hodinu. Přidejte fazolky a vařte, dokud maso nezměkne.
- Podávejte se šťouchanými bramborami.
PRIMA TIP: Není maso jako maso. A pokud si chcete být jisti, že si dopřáváte maso skutečné kvality, vsaďte na biofarmy hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Nákupem bio masa a dalších lokálních biopotravin, které vždy spolehlivě poznáte podle označení logy biozebry či biolistu, podporujete jak ekologické zemědělce, kteří pečují o přírodu i zvířata s největší možnou ohleduplností, tak i ekonomiku daného regionu.
Více informací o chovu zvířat, ekologickém zemědělství i biopotravinách najdete na stránkách myjsmebio.cz.
Dušená hovězí kližka s fazolkami podle Huga Hromase 2 Zdroj: My jsme bio