Speciály

Sbírka báječných receptů se švestkami a slívami

Švestky jsou náš národní poklad! Jsou tací, co tvrdí, že na vaření a pečení je jich škoda, když z nich může být ta nejlepší slivovice, ale na druhou stranu – takové švestkové knedlíky prostě nemají konkurenci :)

Švestky jsou báječné čerstvé, v kompotu i sušené a v kuchyni se s nimi dá vážně přímo kouzlit. Absolutní klasikou je švestkový koláč, ale i s ním si můžete pohrát – přidat třeba tymián nebo marcipán, zkuste i švestkový obrácený koláč...

Švestky jsou zkrátka vděčné ovoce do sladkých moučníků, a to právě díky své příjemné kyselosti, která fádní sladkou chuť dokonale vyváží.

A pokud máte švestek hodně, určitě si připravte zásobu povidel podle našeho receptu – upečou se totiž v troubě úplně samy.

Už víte, který z našich receptů vyzkoušíte?

Recepty